Begravningsband

Begravningsband

Klicka nedan för att sätta ditt betyg
4.3/5.0 på 27 betyg

Vid nästan alla begravningar som sker i Sverige är blomsterarrangemang en självklarhet. De utgör ett vackert blickfång, och skapar en harmonisk stämning i lokalen. Ofta fäster man ett kort eller begravningsband på kransar och dekorationer, med en sista hälsning till den avlidne.

Begravningsband

band på begravningskransDet är en djupt rotad tradition att fästa ett sorgband på en krans eller annan sorgdekoration. Dessa begravningsband har plats för en personlig sista hälsning. Det är vanligt att banden har två flikar, där man skriver en hälsning på den ena, och på den andra skriver man namnen på dem som har skickat blommorna.

För oss som har stått nära den avlidne känns det ofta som en självklarhet att skicka eller lämna en krans eller annan blomsterdekoration till begravningen. Och som allra närmast sörjande betyder det mycket, och kan ge tröst i en svår period i livet.

Band till begravningsblommor finns i alla tänkbara färger. Förr brukade de närmast sörjande välja vita band, men numera tar man inte så hårt på dessa ”regler”. Istället är det vanligare att man väljer ett band som matchar färgen på blommorna.

Ofta är banden försedda med fransar i guld eller silver i ändarna, men hos vissa florister kan man beställa kanter av småblad eller andra gröna växter.

Tips på text på begravningsband

Vad ska man då skriva på sorgbandet? Detta ställer till med oanade problem för många av oss. Mitt i sorgen och med alla känslor som fladdrar i kroppen kan det vara svårt att hitta den där formuleringen som verkligen uttrycker det vi vill säga.

Den sista hälsningen kan uttrycka många olika saker. Man kan formulera ett farväl eller uttrycka sin kärlek till den avlidne. Många uttrycker tacksamhet för vad man upplevt tillsammans och andra åter talar om saknaden. Vad du än skriver så är det inte fel.

Helst vill man själv komma på en vacker text, en hälsning som är bara ens egen. Men om du verkligen inte kan komma på något, så ger vi dig några exempel på vad man skulle kunna säga. Använd något av exemplen som de är, eller hämta inspiration ur dem.

Ett sista farväl

En sista hälsning

Vila i frid

Farväl, min älskade (make/maka/vän)

Frid över ditt minne

Tack för alla år tillsammans

Tack för all kärlek

Tack för alla vackra minnen

Tack för alla skratt

Tack för allt

Vår kärlek lever vidare

Din kärlek lever kvar i mig

Till min älskade

Du finns för alltid i mitt hjärta

Jag kommer alltid att älska dig

Sov i ro

Bevarad för alltid i mitt minne

För alltid kvar i mitt hjärta

Du finns i mitt hjärta

Älskad och saknad

Du var mitt allt

Störst av allt är kärleken

Tack för allt du gav mig

Vi möts igen

Saknar dig

I stor saknad

Tills vi ses igen

I tacksamt minne bevarad

I hjärtat lever minnena kvar

Du var en underbar (make/make/vän/människa)

Låt blommorna viska ett sista farväl

Till dig med kärlek

Jag glömmer dig aldrig

Min stora kärlek, jag saknar dig så

Varför?

Med saknad och kärlek

Älskad av oss alla

Du fattas mig

Du gjorde mitt liv rikare

Tack för allt

Vila i frid, älskade vän

Jag är stolt över att ha varit din vän

Vi ses i Nangijala

För alltid saknad – aldrig glömd

Listan av exempel på text på begravningsbandet skulle kunna fortsätta i oändlighet. Om du gör en enkel sökning på internet hittar du ytterligare hundratals tips på vad du kan skriva i din sista hälsning.

Boka en tid
Vårt erfarna team hjälper gärna till
Ring oss