Dikter till farmor

Dikter till farmor

Klicka nedan för att sätta ditt betyg
0.0/5.0 på 0 betyg

Att förlora en farmor är en hjärtskärande upplevelse, eftersom hon ofta representerar kärlek, visdom och tradition. Här är några dikter som kan användas för att hedra minnet av en älskad farmor.

 

1. “Gråt inte för jag är död” av Barbro Lindgren

“Gråt inte för jag är död

jag finns inom dej alltid.”

Denna dikt till farmor betonar att farmor alltid finns kvar inom oss, och att vi alltid kan höra hennes röst. En vacker och tröstande dikt för att uttrycka minnet av en älskad farmor.

 

2. “Och människan vandrar på jorden om” av Gustaf Fröding

“Och människan vandrar på jorden om

och ingen vet, varifrån hon kom,

och ingen vet, vart leden bär,

och ingen vet, vad livet är.”

Frödings dikt till farmor reflekterar över livets och människans okända resa, med hopp om en bättre framtid. En vacker och tänkvärd dikt som kan ge tröst vid en farmors bortgång.

 

3. “En dag är du en av dem” av Eva Sjöstrand

“En dag är du en av dem

som har levat förut i en svunnen tid.”

Sjöstrand reflekterar över hur farmors gärningar och minnen lever vidare genom generationer. En tröstande dikt som uttrycker hur farmor alltid kommer att vara en del av oss.

 

4. “Hon var här nyss” av Bo Setterlind

Hon var här nyss, om dagen änglalik.

Hennes ögon lyste livet rikt.”

Setterlinds dikt fångar essensen av en älskad farmors närvaro och den saknad som följer. En vacker dikt som uttrycker både sorg och tacksamhet.

 

5. “Farväl” av Pär Lagerkvist

“Oroas ej för mig. Jag går till det som jag älskat mest.”

Lagerkvists dikt ger en tröstande bild av att farmor går vidare till något hon älskat mest. En kort men kraftfull dikt som kan ge frid vid en farmors bortgång.

 

6. “I ljuset” av Ewa Åkerlind

“Du är i ljuset nu, du finns på andra sidan nu. Du har inte ont nu, jag saknar dig.”

Åkerlinds dikt ger en tröstande bild av frid och smärtfrihet efter döden. En vacker påminnelse om att farmor nu befinner sig i ljuset.

 

7. “Porten” av Karin Boye

“För många gånger har jag gått genom porten. Den lyfter sig så högt och suddas ut i solljus.”

Boyes dikt beskriver övergången till efterlivet som att gå genom en port till ett ljust och fridfullt ställe. En poetisk och tröstande bild av farmors resa.

 

8. “Evigt är livet” av Arnulf Øverland

“Evigt är livet! Åter grönskar ängarna, barnen samlas till lek och dans. Och medan du sover, vaknar din kärlek på nytt i unga ögons glans.”

Øverlands dikt reflekterar över livets eviga kretslopp och den kärlek som lever vidare. En vacker och optimistisk dikt som kan ge tröst vid en farmors begravning.

 

9. “I hjärtat finns ett rum” av Siv Andersson

“I hjärtat finns ett rum

som bara är för dig.

Och var jag än tar plats

så finns du här hos mig.”

Andersson beskriver hur farmor alltid kommer att ha en speciell plats i hjärtat och hur minnet av henne bärs med oss. En vacker och tröstande dikt.

 

10. “Någonstans inom oss” av Erik Lindegren

“Någonstans inom oss är vi alltid tillsamman, någonstans inom oss kan vår kärlek aldrig fly. Någonstans, o någonstans, har alla tågen gått och alla klockor stannat: någonstans inom oss är vi alltid här och nu.”

Lindegren påminner oss om att kärleken och minnet av farmor alltid finns kvar inom oss. En tröstande dikt för att hedra en avliden farmor.