Typer av begravningar

Läs mer om olika begravningar som vi kan hjälpa er med.
Typer av begravningar

På Fenix strävar vi alltid efter att vara så inkluderande som möjligt. Därför kan vi anordna flera typer av begravningar där vi tar hänsyn till din familjs eller den avlidnes religion, kultur och seder, och anpassar både ceremoni och gravsättning därefter.

I Sverige är de två vanligaste sorternas begravningar kyrklig begravning och borgerlig begravning. Men det finns många andra alternativ att välja mellan, däribland katolsk begravning och muslimsk begravning.

Tänk på att du kan planera alla våra begravningar via nätet, telefon och videomöte eller om du föredrar under ett personligt möte på ett av våra kontor eller hemma hos dig.

De tre vanligaste begravningstyperna i Sverige

Kyrklig Begravning
Kyrklig Begravning
19 980 kr
Traditionell begravning enligt Svenska kyrkans förordning. Stora möjligheter att anpassa både ceremoni och minnesstund efter behov och önskemål. Planera grunderna med oss och diskutera detaljerna med en präst. Transport och kista inkluderas i priset.
Borgerlig Begravning
Borgerlig Begravning
19 980 kr
Klassisk begravning utan religiös anknytning. Ceremoni och minnesstund kan utformas precis som ni vill. Utöver transport och kista kan ni själva välja var begravningen ska hållas och vem som ska vara officiant.
Direktkremering
Direktkremering
12 885 kr
Enklaste sortens begravning utan ceremoni och minnesstund om ni exempelvis vill hålla en ceremoni med anhöriga vid ett senare tillfälle. Priset inkluderar transport, administration, representant och en enkel kremeringskista.

Fler begravningar

I listan nedan kan du läsa mer om alla de olika begravningarna du kan välja mellan samt på vilka sätt de skiljer sig åt. Lägg märke till att dessa tjänster finns tillgängliga i hela landet.

Judisk begravning
Judisk begravning
19 980 kr
Vi kan hjälpa dig planera och genomföra en begravning följande den judiska förordningen. Denna sortens begravning inkluderar allt från tvagning till en traditionsenlig judisk ceremoni med en kantor eller rabbin.
Muslimsk begravning
Muslimsk begravning
19 980 kr
Inom Islam har man strikta regler på hur den avlidne ska hanteras och hur ceremonin ska utföras. Du kan kontakta oss så hjälper vi dig planera begravningen och ser till att ni kan genomföra en traditionsenlig muslimsk begravning efter era önskemål.
Buddhistisk begravning
Buddhistisk begravning
19 980 kr
Vi samarbetar med flera buddhistiska organisationer i landet och kan hjälpa er planera en traditionell buddhistisk begravningsceremoni enligt alla seder. Givetvis kan du anpassa ceremonin och minnesstunden efter önskemål.
Begravning utan ceremoni
Begravning utan ceremoni
19 980 kr
Det finns många anledningar till varför man vill genomföra en begravning utan ceremoni och kontaktar du oss idag kan vi hjälpa dig med planeringsarbetet. Däremot finns det lagar i Sverige som måste följas gällande kremering eller jordfästning.
Begravning med urna
Begravning med urna
19 980 kr
Under de senaste årtionden har kremering och begravning med urna blivit allt vanligare och vi har alla medel för att hjälpa dig planera en vacker begravning som passar era önskemål. Kontakta oss idag för mer information.
Ortodox begravning
Ortodox begravning
19 980 kr
Önskar ni en begravning följande den ortodoxa kristna tron kan vi hjälp er mer både planering och utförande. Ceremonin kommer givetvis vara traditionsenlig fast som anhöriga har ni möjlighet att anpassa särskilda delar av den.
Ortodox begravning
Katolsk begravning
19 980 kr
I samband med en katolsk begravning hålls ofta en vaka med anhöriga och en präst eller diakon i personens hem. Ceremonin kan genomföras i en katolsk kyrka eller ett kapell men även i en annan kyrka vid behov.
Jordbegravning
Jordbegravning
19 980 kr
En jordbegravning kan anpassas på många sätt och följande flera olika religiösa traditioner. Förutom ceremoni och minnesstund kan ni som anhöriga välja en passande kista samt en begravningsplats som ni har tillgång till.
Sjöbegravning
Sjöbegravning
19 980 kr
Sjöbegravning är en alternativ begravning som sker ute på havet. Denna typen har blivit allt vanligare i Sverige på senaste tid och är det något som den avlidne önskat innan sin bortgång kan vi se till att alla deras önskemål uppfylls.
Hämtning av avliden vid dödsfall

Vi hjälper dig gärna

Hämtning av avliden vid dödsfall

Har du frågor kring hur olika typer av begravningar skiljer sig åt, kan du läsa mer om dem i våra detaljerade guider. Du hittar länkar till guiderna i menyn ovan.

Alternativt kontaktar du en av våra erfarna begravningsexperter för personlig rådgivning. De kan även hjälpa dig planera en begravning enligt era traditionsenliga önsemål.

Hos Fenix är inledande rådgivning och offert alltid gratis så tveka inte att kontakta oss om du har frågor och funderingar.

Har du några frågor?

Vi är tillgängliga dygnet runt