Empatiska medarbetare
och smarta digitala tjänster.

Om Fenix

Sedan 2014 har vi på Fenix erbjudit familjer sinnesro i livets alla faser.

Som trygg och kunnig begravningsbyrå underlättar vi planeringen i en svår stund. Med oss har du full transparens när det kommer till kostnader i stort som smått, från den noggrant utvalda gravstenen till det smakfulla blomsterarrangemanget. Vi finns här för dig genom varje steg för ett värdigt och personligt avsked.

Utöver det finns vi även vid din sida med juridisk rådgivning i livets avgörande ögonblick. Vi bistår i såväl glädje som sorg, i alla tillfällen av allvar och förändring. Vi hjälper dig med allt från samboavtal, äktenskapsförord och testamente till bouppteckning och arvskifte.
Fenix begravningsbyrå
Fenix begravningsbyrå

Därför startade vi Fenix

2001 Johannes fick uppleva hur komplicerat det var att planera en begravning efter att hans mamma gått bort. 2006 Mikael inser att begravningsbranschen kantas av höga priser och en stor brist på transparens. 2009 Charlotte har kontakt med en av Sveriges största begravningsbyråer och upptäcker då en stor avsaknad av kundfokus inom branschen. 2014 Charlotte, Mikael och Johannes bestämmer sig att starta Fenix. 2017 Fenix grundar Fenix juridik för att kunna hjälpa kunderna med alla aspekter av att förlora en anhörig. 2022 Ett nytt Fenix lanseras, med ny grafisk identitet och större fokus på att hjälpa kunderna genom alla aspekter av livet: såväl begravningsplanering som juridik.

Varför Fenix?

Fenix begravningsbyrå

Vi står vid din sida genom varje steg.

Oavsett om du står inför ett föränderligt eller svårt ögonblick i livet, finns vi här för dig. Du kan vara trygg med att vi gör hela processen lite enklare och mer hanterbar.
Fenix begravningsbyrå

Empatiska medarbetare och smarta digitala tjänster.

Våra empatiska och kompetenta medarbetare finns alltid här för att stötta dig, där just du befinner dig. Vi använder oss även av smarta digitala tjänster för att din resa ska bli så bekymmersfri och smidig som möjligt.
Fenix begravningsbyrå

Alltid tydliga och transparenta.

När vi hanterar kostnader, kontrakt och villkor, är vi alltid transparenta. Vi månar om dig och ditt bästa.

Genom livets allvar

Från en älskad anhörigs bortgång, till de nyföddas inträde i familjen. Från brinnande förälskelse, till separation efter många år tillsammans. Från framtidsplanering och drömmar, till oförutsedda händelser. Det enda oundvikliga med att vara människa, är att vi alla ibland behöver möta komplexiteten när livet förändras.

Oavsett om du befinner dig i en ny situation i livet eller har förlorat någon i din närhet, är vi redo att hjälpa dig med vår kunskap, empatiska medarbetare och smarta digitala tjänster.

Fenix finns alltid här för dig – genom livets omvälvande händelser.

Fenix finns nära dig

Även om vi erbjuder möjligheten att ordna en begravning och allt det juridiska kring ett dödsbo online, så finns det också möjlighet att boka ett möte med en av våra begravningsexperter.

Förutom vårt huvudkontor i Stockholm har vi lokala möteslokaler utspridda över hela landet vilket betyder att det alltid finns ett Fenix kontor i din närhet. Tänk bara på att du måste boka en tid för att besöka ett av våra kontor.
Fenix begravningsbyrå Fenix begravningsbyrå