Charlotte Holst - Fenix begravning

Charlotte Holst

Begravningsrådgivare
Din personliga begravningsguide hos Fenix
 
Inledande rådgivning med din personliga begravningsrådgivare är kostnadsfritt
Språk: Svenska modersmål, engelska talar och skriver obehindrat.

Om Charlotte

Bakgrund

Jag är baserad i Sigtuna där jag bor och även har familj i flera generationer. Från föräldrar, man och några av barnen, till det senaste tillskottet - ett litet barnbarn. Bortsett från vara en hel del med denna lilla solstråle, tillbringar vi gärna tid i vårt hus i de jämtländska fjällen, med naturupplevelser och utmaningar både på skidor och i vandringskängor. Att få bidra och göra skillnad för andra är viktigt och meningsfullt för mig, vilket jag gör bl a genom professionell coachning och att ansvara för ett mentorskapsprogram på en tidigare skola.

Tips Fenix begravningTips

Vi är ofta vana att klara oss själva och hantera det mesta som dyker upp i livet. En närståendes död kan vara något helt annat. Att då be om hjälp och låta någon med erfarenhet koordiera det praktiska, är tecken på att du tar hand om dig själv och dina nära, och ger er själva tid att hantera sorg och andra känslor.

Tag reda på så mycket som möjligt om den avlidnes eventuella önskemål inför begravningen. Vilka hade samtalat om detta, finns något nedskrivet, ligger ett s.k. arkiv i bankfacket? Därefter är det viktigt att samlas runt era egna önskemål och förväntningar. Hur vill vi, var och en, att det sista avskedet ska vara? Begravningen är inte enbart till för den avlidne, utan i högsta grad även för de anhöriga.

Att släppa förväntningar, förhoppningar och förutfattade meningar gör att vi bättre kan vara närvarande i stunden och känna av det som sker just här och nu. Även om någon liten detalj blir annorlunda än du tänkt och planerat, upplev ceremonin, de som är där, den vackra musiken, de färgglada blommorna - och ta med dig denna stund in i resten av livet.

FAQ Fenix begravningFråga

Möjligheten att utifrån ett professionellt bemötande hjälpa närstående att få ett fint, värdigt och även minnesvärt sista avsked av en när och kär. Detta förtroende upplever jag som en stor förrmån, och det är ett viktigt arbete där jag verkligen kan göra skillnad.

Att efter hårt arbete på många olika sätt känna att de anhöriga har fått precis det stöd och den upplevelse de önskat och behövt, och kanske att på vissa sätt även ha överträffat förväntningarna.

Med min bakgrund från HR och som egen företagare inom friskvård och personlig utveckling, är jag van att hantera människor i olika känslomässigt utmanande och ovana situationer. Även erfarenheterna från mina roller som projektledare och eventarrangör använder jag mycket.

Boka rådgivning med Charlotte

Behöver du hjälp med en begravning?
Vi finns över hela landet och kan nås dygnet runt

Ring oss: 020-82 82 82