Dikter till avliden bror

Dikter till avliden bror

Klicka nedan för att sätta ditt betyg
0.0/5.0 på 0 betyg

Att förlora en bror är en djup och hjärtskärande upplevelse. Poesi kan hjälpa oss att uttrycka vår sorg, saknad och kärlek på ett vackert och meningsfullt sätt. Här är några dikter som kan användas för att hedra minnet av en avliden bror.

 

1. “Livet tar sitt barn till sig” av Pär Lagerkvist

“Livet tar sitt barn till sig, öppnar slitna grinden. Ljungen står vid utnött stig, svalor flyr i vinden.”

Lagerkvist beskriver livets naturliga kretslopp och den fridfulla övergången till döden. En vacker dikt som kan ge tröst vid förlusten av en bror.

 

2. “Någonstans inom oss” av Erik Lindegren

“Någonstans inom oss är vi alltid tillsamman, någonstans inom oss kan vår kärlek aldrig fly.”

Lindegren påminner oss om att kärleken och minnet av en älskad person alltid finns kvar inom oss. En tröstande dikt för att hedra en avliden bror.

 

3. “I hjärtat finns ett rum” av Siv Andersson

“I hjärtat finns ett rum som bara är för dig. Och var jag än tar plats så finns du här hos mig.”

Andersson beskriver hur en älskad bror alltid kommer att ha en speciell plats i hjärtat. En vacker och tröstande dikt som passar bra vid en begravning.

 

4. “Så segrar inte döden” av Mikael Wiehe

“Så segrar inte döden fast åren har sin gång. Så stannar inte tiden. Den börjar bara om… sångerna om kärlek som aldrig kan förstummas ska nya röster sjunga.”

Wiehe beskriver hur kärleken och minnena av en avliden fortsätter att leva vidare, trots tidens gång. En vacker dikt som ger tröst och hopp.

 

5. “Vi har delat samma minnen” av Mikael Wiehe

“Vi har delat samma minnen. Vi har burit samma längtan. Vi har sett med samma ögon. Vi har trott på samma löften. Vi har stått på samma sida… Du är med mej vart jag går.”

Wiehe fångar den djupa samhörighet och gemensamma resa man delar med en bror. En passande dikt för att uttrycka saknad och minne.

 

6. “Gråt inte för jag är död” av Barbro Lindgren

“Gråt inte för jag är död, jag finns inom dej alltid. Du har min röst den finns i dej den kan du höra när du vill.”

Lindgren betonar att den avlidnes närvaro fortsätter inom oss. En vacker och tröstande dikt som passar bra för att uttrycka sorg och minne vid en brors bortgång.

 

7. “I ljuset” av Ewa Åkerlind

“Du är i ljuset nu, du finns på andra sidan nu. Du har inte ont nu, jag saknar dig.”

Åkerlind ger en tröstande bild av frid och smärtfrihet efter döden. Dikten är en vacker påminnelse om att ens bror nu befinner sig i ljuset, vilket kan ge ro till de sörjande.

 

8. “Vad livet och stunden gav” av Gunnar Ekelöf

“Vad livet och stunden gav kan ingen ta ifrån oss.”

Ekelöf påminner oss om att de stunder och minnen vi delar med en älskad alltid kommer att finnas kvar. En vacker och tröstande dikt för att hedra en avliden bror.

 

9. “Tidens sång” av Anders Caringer

“Det finns en sång som hörs från liv till död. Det finns en sång som hörs från ax till bröd. Det finns en sång som bär från dag till dag. Det finns en sång som är vårt hjärtas slag.”

Caringer beskriver en sång som binder samman liv och död, och ger tröst genom tidens gång. En vacker dikt som passar vid en begravning.

 

10. “Vi saknar dig så” av Siv Andersson

“Vi saknar dig så, allt det där som var du. Därför bär vi dig varsamt i hjärtat nu.”

Andersson uttrycker den djupa saknaden och kärleken som bärs vidare i hjärtat. En vacker dikt som ger tröst och minne vid en brors bortgång.