Charlotte Runius

Kontakta oss idag

Vårt erfarna team hjälper gärna till
eller
Tryck här för att boka en tid

Charlotte Runius
Sandra Bergman
Gärd Fors

Fenix Begravningsbyrå i Blekinge län

Välkommen till Fenix Begravningsbyrå i Blekinge län.

Det finns ingenting som kan göra en förberedd på en nära anhörigs bortgång. Smärtan och sorgen kan vara lamslående oavsett om döden är väntad eller om den kommer plötsligt. När någon som står dig nära går bort behöver du få tid att sörja.

Men sorgen är kanske inte det enda som tynger. Som nära anhörig kanske det är du som måste axla ansvaret för allt det praktiska som måste göras, att meddela människor, beställa kista och börja planera för begravningen?

Fenix Begravning i Blekinge finns här för dig. Hos oss får du hjälp med alla praktiska och juridiska frågor av omtänksam personal som vet vad du går igenom just nu. Med djup respekt för din familjs tro, seder och traditioner arrangerar vi en finstämd och personlig begravning.

Fenix Begravningsbyrå i Blekinge län

Fenix begravningsbyrå

Planera en begravning i Blekinge län

Under planeringen av en begravning är det många beslut som ska fattas och praktiska uppgifter att lösa. Det första man måste göra är omhändertagande och kistläggning av den avlidne. Utöver det ska man boka transporter, ceremonilokal och mycket annat.

När du kontaktar oss får du en personlig rådgivare som hjälper dig genom alla dessa steg. Viktigt att veta här är att man bara har 30 dagar på sig att kremera eller jordfästa den avlidne. Ändå behöver du inte känna dig stressad. Vi har stor erfarenhet av att ordna begravningar i Blekinge, och i samråd med er anhöriga säkerställer vi att allt blir klart i tid.

Under rådgivningssamtalet går vi tillsammans igenom allt som ska göras, och hur ni anhöriga vill att begravningen ska utformas.

Det går naturligtvis bra att boka möte på en av våra lokala möteslokaler. Du väljer enkelt kontor genom att klicka på markörerna på kartan.

Ordna en begravning i Blekinge län

Att ordna en begravning i Blekinge län behöver inte vara svårt och sker i tre enkla steg.

1
Gör dina val
Via telefon, internet eller på ett kontor - få gratis offert och rådgivning.
2
Träffa prästen
Med prästen så bestämmer ni själva ceremonin - vi sköter resten.
3
Gå på begravningen
Delta i ceremonin som övriga anhöriga - vi hanterar allt det praktiska.

Våra alternativ

Direktkremation

Direktkremering är ett värdigt och prisvärt alternativ till en traditionell begravning.

9 995 kr

Begravning med Ceremoni

Ett alternativ för den som vill ha en mer traditionell begravning.

16 995 kr

Begravning med Ceremoni & Bouppteckning

Ett alternativ för den som vill ha en mer traditionell begravning inklusive bouppteckning.

25 990 kr

Anpassad Begravning

När du vill anpassa extra personlkigt avsked. Vi erbjuder hjälp med ett brett utbud av personliga detaljer.

Välj själv

Anpassad Begravning

När ni vill utforma begravningen efter era specifika önskemål.

Personliga önskemål

Det finns familjer som bara vill få begravningen överstökad och gå vidare. Ibland kremeras den avlidne för att genast gravsättas, och ceremonin genomförs vid ett senare tillfälle. Betydligt vanligare är det dock att de anhöriga vil ha med många extra, personliga inslag i begravningen. Saker som gör begravningen unik och på ett värdigt sätt speglar den avlidnes egenskaper och intressen i livet.

Griftetalet är ett av de naturligt personliga inslagen i en kyrklig begravning. I övrigt kan man välja speciell musik eller låta någon framföra musik som betytt mycket för den avlidne. Man kan också dekorera kistan med personliga föremål, teckningar och blommor.

Kom gärna med förslag på hur ni vill göra begravningen personlig. Det gör inget om det verkar ”udda” för det är just det som gör ceremonin unik. Vi minns begravningen av en aktiv paddlare – familjen anlade då en liten sandstrand bredvid kistan och placerade mannens gamla kanot där. Ett udda inslag, men som verkligen hedrade den avlidne.

När du kontaktar oss på Fenix begravning i Blekinge län behöver du aldrig oroa dig för att bli behandlad som en ”kund”. För oss är du en medmänniska som behöver stöd och hjälp i en svår stund i livet. Rådgivning kostar ingenting hos oss, och du får alltid en personlig rådgivare som finns vid din sida hela tiden.
Kyrkor och kapell i Blekinge län

Fenix begravningsbyrå - ger dig sinnesro

Det ska vara enkelt att arrangera en begravning