Charlotte Runius

Kontakta oss idag

Vårt erfarna team hjälper gärna till
eller
Tryck här för att boka en tid

Charlotte Runius
Sandra Bergman
Gärd Fors

Fenix Begravningsbyrå i Älmhult

Varmt välkommen till Fenix Begravningsbyrå Älmhult.

Alla människor känner till att livet förr eller senare kommer att ta slut, i alla fall livet här på jorden. Men det är så svårt att föreställa sig det när man är mitt i livet, och därför är vi aldrig beredda när någon i vår närhet tas ifrån oss. Man säger ofta att förr var döden en naturlig del av vardagen, men var den egentligen det? Har vi verkligen förändrat vår syn på döden? Oavsett är sorgen oundviklig när det händer och att anordna en begravning är en viktig del i sorgearbetet och accepterandet.

Dödsboet ansvarar för helheten av begravningen som kan delas upp i tre olika huvudområden, praktiska åtgärder, begravningsceremoni och gravsättning. Fenix Begravningsbyrå erbjuder hjälp inom alla tre områden, men du bestämmer hur mycket du vill ha hjälp med eller så tar vi hand om allt om du vill. Fenix Begravningsbyrå Älmhult arrangerar kyrkliga som borgerliga begravningar men också begravningar med andra trosinriktningar.

Fenix Begravningsbyrå i Älmhult

Fenix begravningsbyrå

Planera en begravning i Älmhult

Hos oss på Fenix Begravningsbyrå Älmhult är personlig rådgivning kostnadsfri när du bokar en begravning med oss via telefon. Fenix Begravningsbyrå är mycket måna om att du som anhörig ska känna att avskedsstunden blir som du har tänkt dig och att den blir så minnesvärd som möjligt. Vi har gjort det så enkelt som möjligt att planera en begravning på flera olika sätt. Du kan antingen boka allt online hemifrån i lugn och ro med familjen och boka i vårt planeringsverktyg där du kan titta igenom alla våra priser och alternativ.

Vill du ha hjälp med att planera av en fysiskt närvarande person gör vi gärna ett hembesök. Det går även bra att boka ett möte med oss i vår möteslokal på Norra Esplanaden 6 i Älmhult. Innan vi börjar kan det underlätta planeringen om man har tänkt igenom om det skall vara en kyrklig eller borglig begravning och om det skall vara kremering eller en jordbegravning.

Vi finns tillgängliga för fysiska möten på angiven adress. Observera att du alltid måste boka en tid i förväg. Våra representanter finns sällan spontant tillgängliga på adressen. På vissa platser delar vi kontor med andra företag. Du bokar enkelt en tid genom att ringa oss eller skicka e-post.

Ordna en begravning i Älmhult

Att arrangera en begravning i Älmhult behöver inte vara komplicerat och sker i tre enkla etapper.

1
Gör dina val
Via telefon, internet eller på ett kontor - få gratis rådgivning och offert.
2
Träffa prästen
Med prästen så utformar ni själva ceremonin - vi hanterar resten.
3
Gå på begravningen
Delta i ceremonin som övriga anhöriga - vi hanterar allt det praktiska.

Våra alternativ

Direktkremation

Direktkremering är ett värdigt och prisvärt alternativ till en traditionell begravning.

9 995 kr

Begravning med Ceremoni

Ett alternativ för den som vill ha en mer traditionell begravning.

16 995 kr

Begravning med Ceremoni & Bouppteckning

Ett alternativ för den som vill ha en mer traditionell begravning inklusive bouppteckning.

25 990 kr

Anpassad Begravning

När du vill anpassa extra personlkigt avsked. Vi erbjuder hjälp med ett brett utbud av personliga detaljer.

Välj själv

Anpassad Begravning

När ni vill utforma begravningen efter era specifika önskemål.

Personliga önskemål

Fenix Begravningsbyrå Älmhult har erfarenhet av att det finns oändligt många sätt att ta farväl och hedra den avlidne på. Har du eller någon anhörig kanske en speciell idé om hur vi kan få ceremonin att bli varm, personlig och minnesvärd? Om den avlidne inte hade några önskemål om hur denne ville begravas, är det ni anhöriga som vet bäst hur den avlidne skulle vilja ha det. Fundera gärna över vad som kan sätta en personlig prägel på ceremonin.

Ofta blir begravningar mycket vackra och personliga, tack vare alla våra duktiga och erfarna präster och officianter, som med värme brukar berätta om den avlidne och dennes liv. Men om någon vän eller en anhörig går upp och håller ett tal och berättar om något minne ur den avlidnes liv kan det förstås inte jämföras. Det blir så mycket mer personligt när man kände den avlidne. Det är också vanligt att man väljer personlig musik under ceremonin.

När du kontaktar oss på Fenix begravning i Älmhult behöver du aldrig oroa dig för att bli behandlad som en ”kund”. För oss är du en medmänniska som behöver stöd och hjälp i en svår stund i livet. Rådgivning kostar ingenting hos oss, och du får alltid en personlig rådgivare som finns vid din sida hela tiden.
Kyrkor och kapell i Älmhult

Fenix begravningsbyrå - ger dig sinnesro

Det ska vara enkelt att arrangera en begravning