Charlotte Runius

Kontakta oss idag

Vårt erfarna team hjälper gärna till
eller
Tryck här för att boka en tid

Charlotte Runius
Sandra Bergman
Gärd Fors

Fenix begravningsbyrå i Alvesta

Varmt välkommen till Fenix begravningsbyrå i Alvesta. Sorgen och saknaden efter en anhörigs bortgång kan ta sig olika uttryck. Vi är alla olika rustade i livet att möta sorgen men det är viktigt att man tillåter sig själv att sörja. Sorgearbetet är en process som man måste ta sig igenom. Då går sorgen så småningom över till en saknad som alltid kommer finnas kvar.

Mitt i sorgen ska det praktiska lösas och en begravning planeras. Det kan kännas otroligt tungt att ta tag i allt som behöver ordnas, och därför finns vi här för att ta hand om det som du tycker är svårt. Vi står till tjänst med planering och allt det praktiska kring en begravning men kan även hjälpa dig med bouppteckning och annan juridik som kan uppstå i samband med att någon avlider. Vi ordnar alla typer av begravningar såsom enligt Svenska kyrkans ordning, borgerliga begravningar eller enligt annan religions ordning.

Fenix begravningsbyrå i Alvesta

Fenix begravningsbyrå

Planera en begravning

Det kan vara skönt och tryggt att vända sig till någon som vet vad man måste ta tag i med en gång och vad man kan vänta med. Hos oss får du personlig rådgivning kostnadsfritt, du får råd och hjälp att lösa alla praktiska och juridiska frågor kring en begravning.

Vår personliga rådgivare hjälper dig med allt från bokning av ceremonilokal till bokning av präst, borgerlig officiant, minnesstundslokal, solist, gravsättning med mera. En representant från Fenix är med under hela ceremonin och ser till att allt går rätt till. Du bestämmer själv hur mycket eller hur lite du vill ha hjälp med. Vi arrangerar begravningar enligt kyrkans ordning eller enligt en annan religions traditioner och naturligtvis ordnar vi en borgerlig ceremoni om du så önskar.

Det går naturligtvis bra att boka möte på en av våra lokala möteslokaler. Du väljer enkelt kontor genom att klicka på markörerna på kartan.

Ordna en begravning i Alvesta

Att ordna en begravning i Alvesta behöver inte vara svårt och sker i tre enkla etapper.

1
Gör dina val
På ett kontor eller via telefon & internet - få gratis rådgivning och offert.
2
Träffa prästen
Med prästen så bestämmer ni själva ceremonin - vi hanterar resten.
3
Gå på begravningen
Gå på begravningen som alla anhöriga - vi hanterar allt det praktiska.

Våra alternativ

Direktkremation

Direktkremering är ett värdigt och prisvärt alternativ till en traditionell begravning.

9 995 kr

Begravning med Ceremoni

Ett alternativ för den som vill ha en mer traditionell begravning.

16 995 kr

Begravning med Ceremoni & Bouppteckning

Ett alternativ för den som vill ha en mer traditionell begravning inklusive bouppteckning.

25 990 kr

Anpassad Begravning

När du vill anpassa extra personlkigt avsked. Vi erbjuder hjälp med ett brett utbud av personliga detaljer.

Välj själv

Anpassad Begravning

När ni vill utforma begravningen efter era specifika önskemål.

Speciella önskemål

Vi vet att alla människor är unika, därför lever vi alla olika i livet, och vi ser världen vi lever i på olika sätt. Alla har vi vårt eget sätt tänka, tycka och tro på saker och ting. Vi vill hjälpa dig att skapa det unika och förstärka minnet av din kära anhörige, som vi hoppas kan bli ett minne för livet. Berätta för oss om den avlidne så kan vi tillsammans skapa en vacker personlig ceremoni.

Om den avlidne hade några speciella önskemål så har vi det som grund för själva utformningen av begravningsceremonin. Tillsammans med dina önskemål och tankar kring begravningen, ger vi dig råd och tips hur vi kan skapa en personlig prägel och få fram känslan av vem den avlidne var i livet.

När du kontaktar oss på Fenix begravning i Alvesta behöver du aldrig oroa dig för att bli behandlad som en ”kund”. För oss är du en medmänniska som behöver stöd och hjälp i en svår stund i livet. Rådgivning kostar ingenting hos oss, och du får alltid en personlig rådgivare som finns vid din sida hela tiden.
Kyrkor och kapell i Alvesta

Fenix begravningsbyrå - ger dig sinnesro

Det ska vara enkelt att arrangera en begravning