Charlotte Runius

Kontakta oss idag

Vårt erfarna team hjälper gärna till
eller
Tryck här för att boka en tid

Charlotte Runius
Sandra Bergman
Gärd Fors

Fenix Begravningsbyrå i Kristianstad

Välkommen till Fenix Begravningsbyrå Kristianstad.

När någon har avlidit behöver vi ta avsked. Avskedet är betydelsefullt och det är viktigt att det blir rätt, både med tanke på anhöriga och den avlidne. Sorg är en naturlig reaktion som vi måste tillåta oss själva att gå igenom. Det finns inga recept eller metoder på hur man tar sig igenom sorgearbetet och det finns inga genvägar.

Vi vet att planeringen av en begravning inte lätt att ta tag i och allt som måste fixas när man är i ett tillstånd av känslomässig turbulens. Därför finns vi här på Fenix Begravningsbyrå Kristianstad för att ta hand om det som du tycker känns svårt. Vi arrangerar alla typer av begravningar och tar hand om både det praktiska och det juridiska vid ett dödsfall. Allt efter dina önskemål.

Fenix Begravningsbyrå i Kristianstad

Fenix begravningsbyrå

Planera en begravning i Kristianstad

De flesta människor känner sig förvirrade när de ställs inför att arrangera en begravning. Det är förståeligt att det kan kännas jobbigt och komplicerat att planera för en begravning. Men det behöver inte det vara. Hos oss på Fenix Begravningsbyrå Kristianstad får du alltid råd och hjälp när det uppstår frågor, helt kostnadsfritt, när du planerar en begravning.

Vi har skapat flera lätta och smidiga sätt att planera en begravningsceremoni på. Du kan planera allt med en personlig rådgivare som vägleder dig genom hela processen via telefon. Vill du planera hemma tillsammans med familjen i lugn och ro kan du använda vårt planeringsverktyg som finns här på vår hemsida. Vill du träffa oss personligen kan vi träffas hemma hos dig vid ett hembesök eller så träffas vi i vår möteslokal på Hesslegatan 4 i Kristianstad.

Vi finns tillgängliga för fysiska möten på angiven adress. Observera att du alltid måste boka en tid i förväg. Våra representanter finns sällan spontant tillgängliga på adressen. På vissa platser delar vi kontor med andra företag. Du bokar enkelt en tid genom att ringa oss eller skicka e-post.

Ordna en begravning i Kristianstad

Att ordna en begravning i Kristianstad behöver inte vara komplicerat och sker i tre enkla steg.

1
Gör dina val
Via telefon, internet eller på ett kontor - få gratis rådgivning och offert.
2
Träffa prästen
Med prästen så bestämmer ni själva ceremonin - vi sköter resten.
3
Gå på begravningen
Delta i ceremonin som övriga anhöriga - vi hanterar allt det praktiska.

Våra alternativ

Direktkremation

Direktkremering är ett värdigt och prisvärt alternativ till en traditionell begravning.

9 995 kr

Begravning med Ceremoni

Ett alternativ för den som vill ha en mer traditionell begravning.

16 995 kr

Begravning med Ceremoni & Bouppteckning

Ett alternativ för den som vill ha en mer traditionell begravning inklusive bouppteckning.

25 990 kr

Anpassad Begravning

När du vill anpassa extra personlkigt avsked. Vi erbjuder hjälp med ett brett utbud av personliga detaljer.

Välj själv

Anpassad Begravning

När ni vill utforma begravningen efter era specifika önskemål.

Personliga önskemål

Alla begravningar ser olika ut för att önskemålen är personliga och därför kan ceremonierna variera stort. Har den avlidne skriftligt eller muntligt uttryckt önskemål angående sin egen begravning eller gravsättning ser vi på Fenix Begravningsbyrå Kristianstad alltid till att de önskemålen kommer i första rummet. Berätta för oss om den avlidne och om ni har några speciella önskemål. Det är viktigt att det känns rätt och att det blir så personligt och stämningsfullt som möjligt.

De allra flesta familjer brukar vilja ha egen musik uppspelad under ceremonin och ofta är det låtar med den avlidnes favoritartist som spelas. Många dekorerar kistan eller runt urnan med både personliga föremål och vackra blomsterarrangemang. Ett fotografi på den avlidne som sätts på eller bredvid kistan eller urnan är också ganska vanligt.

När du kontaktar oss på Fenix begravning i Kristianstad behöver du aldrig oroa dig för att bli behandlad som en ”kund”. För oss är du en medmänniska som behöver stöd och hjälp i en svår stund i livet. Rådgivning kostar ingenting hos oss, och du får alltid en personlig rådgivare som finns vid din sida hela tiden.
Kyrkor och kapell i Kristianstad

Fenix begravningsbyrå - ger dig sinnesro

Det ska vara enkelt att arrangera en begravning