Charlotte Runius

Kontakta oss idag

Vårt erfarna team hjälper gärna till
eller
Tryck här för att boka en tid

Charlotte Runius
Sandra Bergman
Gärd Fors

Fenix Begravningsbyrå i Ystad

Varmt välkommen till Fenix Begravningsbyrå Ystad.

De flesta av oss ställs inför att ta farväl av en anhörig som står oss nära, någon gång i livet. En begravningsceremoni i en kyrka eller ett kapell är ett sätt att ta ett sista farväl och är en viktig del i sorgearbetet och accepterandet. Men att planera en begravning kan kännas både tungt och omständligt när man just har förlorat någon. Vår uppgift på Fenix Begravningsbyrå Ystad är att stötta, vara ett bollplank och ge råd och tips när du planerar begravningen.

Vi har lång erfarenhet av att arrangera värdiga och respektfulla begravningar i samråd med anhöriga. Vi anordnar alla typer av begravningar såsom enligt Svenska kyrkans ordning, borgerliga begravningar och tillhör du ett annat trossamfund så kan vi även ordna ceremonin efter dess seder. Vår begravningsbyrå står även till tjänst med bouppteckning och annan juridik som uppstår vid ett dödsfall.

Fenix Begravningsbyrå i Ystad

Fenix begravningsbyrå

Planera en begravning i Ystad

Det är mycket att hålla reda på när man planerar en begravning. Särskilt svårt kan det kännas när man är mitt uppe i ett sorgearbete med ett känslomässigt kaos. Då kan det kännas tryggt att överlåta saker och ting som man inte riktigt orkar med till en begravningsbyrå som vet vad som ska göras. Det är många beslut som ska tas även om du överlåter allt till oss. Men hos på Fenix Begravningsbyrå Ystad får du alltid en personlig rådgivare som vägleder dig genom hela processen.

Många av våra kunder uppskattar att i lugn och ro boka allt själva online i vårt planeringsverktyg på vår hemsida. Där bokar man en sak i taget och har kontroll på alla alternativ och priser. Men vill du ha hjälp kan vi boka allt per telefon då vi går igenom allt steg för steg.

Vill du träffa oss personligen i din hemmiljö gör vi även hembesök eller så finns vår möteslokal på Stora Östergatan 27 A i Ystad. (OBS! Bokning krävs.) Hur mycket eller hur lite du vill överlämna till oss bestämmer du helt själv.

Det går naturligtvis bra att boka möte på en av våra lokala möteslokaler. Du väljer enkelt kontor genom att klicka på markörerna på kartan.

Ordna en begravning i Ystad

Att ordna en begravning i Ystad behöver inte vara komplicerat och sker i tre enkla etapper.

1
Gör dina val
Via telefon, internet eller på ett kontor - få gratis rådgivning och offert.
2
Träffa prästen
Med prästen så bestämmer ni själva ceremonin - vi hanterar resten.
3
Gå på begravningen
Delta i ceremonin som övriga anhöriga - vi hanterar allt det praktiska.

Våra alternativ

Direktkremation

Direktkremering är ett värdigt och prisvärt alternativ till en traditionell begravning.

9 995 kr

Begravning med Ceremoni

Ett alternativ för den som vill ha en mer traditionell begravning.

16 995 kr

Begravning med Ceremoni & Bouppteckning

Ett alternativ för den som vill ha en mer traditionell begravning inklusive bouppteckning.

25 990 kr

Anpassad Begravning

När du vill anpassa extra personlkigt avsked. Vi erbjuder hjälp med ett brett utbud av personliga detaljer.

Välj själv

Anpassad Begravning

När ni vill utforma begravningen efter era specifika önskemål.

Personliga önskemål

Om du har något i åtanke kring planeringen av ceremonin är vi lyhörda och gör vad vi kan för att förverkliga det du har i åtanke. Vi på Fenix Begravningsbyrå Ystad tar alltid hänsyn till om den avlidne hade några speciella önskemål kring sin egen begravning. Behöver du tips så har vi lång erfarenhet av vad man kan göra så att ceremonin får en personlig prägel, säg bara till så hjälps vi åt.

Ett av de vanligaste inslagen vid en begravning är att man framför några låtar av den avlidnes favoritmusik, det kan framföras av en solist eller man kan spela upp dom på spotify. En av de mer ovanliga begravningarna var en man som ville begravas i sin kökssoffa. Det var samma soffa som hans mamma födde honom i för ca 90 år sedan.

När du kontaktar oss på Fenix begravning i Ystad behöver du aldrig oroa dig för att bli behandlad som en ”kund”. För oss är du en medmänniska som behöver stöd och hjälp i en svår stund i livet. Rådgivning kostar ingenting hos oss, och du får alltid en personlig rådgivare som finns vid din sida hela tiden.
Kyrkor och kapell i Ystad

Fenix begravningsbyrå - ger dig sinnesro

Det ska vara enkelt att arrangera en begravning