Charlotte Runius

Kontakta oss idag

Vårt erfarna team hjälper gärna till
eller
Tryck här för att boka en tid

Charlotte Runius
Sandra Bergman
Gärd Fors

Fenix Begravningsbyrå i Kalmars län

Välkommen till Fenix Begravningsbyrå i Kalmar län.

Att förlora en närstående familjemedlem är en chockartad upplevelse. Och oavsett om döden var väntad eller kommer plötsligt är vi aldrig förberedda på förlusten. Sorgen och chocken lämnar oss ofta i ett tillstånd av bedövad rådvillhet, och det är ingen lätt uppgift att tvingas börja förbereda en begravning i det kaos av känslor man befinner sig i.

Många anhöriga som kommer till oss upplever en stor lättnad i att kunna ”släppa taget” om ansvaret för begravningen, att ha någon att luta sig mot och som vet vad som behöver göras. Viktigt i det här sammanhanget är att ni alltid bestämmer hur mycket vi ska göra och vad ni eventuellt kan ta hand om själva i förberedelserna.

Vi kan hjälpa till med allt som rör begravningen. Vi har lång erfarenhet av såväl kyrkliga som borgerliga begravningar, men vi samarbetar även med alla övriga religiösa samfund. Vi kan därmed hjälpa er att ordna en finstämd begravning, helt i enlighet med er familjs seder.

Fenix Begravningsbyrå i Kalmars län

Fenix begravningsbyrå

Planera en begravning i Kalmars län

Att planera en begravning ska inte behöva vara krångligt eller stressigt. Vi strävar alltid efter att det ska vara så enkelt och skonsamt som möjligt för er och därför erbjuder vi flera olika sätt att planera begravningen.

Om ni vill sitta själva med familjen finns ett smidigt planeringsverktyg här på vår hemsida. Du hittar det längst ner på sidan, under ”Utforska tjänster”. Du kan också få hjälp av en personlig rådgivare via telefon- eller videomöte.

Slutligen kan vi också träffas ansikte mot ansikte – vi gör gärna ett hembesök eller bokar in ett möte i någon av våra möteslokaler i Jönköpings län.

Det går naturligtvis bra att boka möte på en av våra lokala möteslokaler. Du väljer enkelt kontor genom att klicka på markörerna på kartan.

Ordna en begravning i Kalmars län

Att ordna en begravning i Kalmars län behöver inte vara svårt och sker i tre enkla etapper.

1
Gör dina val
Via telefon, internet eller på ett kontor - få gratis offert och rådgivning.
2
Träffa prästen
Med prästen så bestämmer ni själva ceremonin - vi hanterar resten.
3
Gå på begravningen
Delta i ceremonin som övriga anhöriga - vi hanterar allt det praktiska.

Våra alternativ

Direktkremation

Direktkremering är ett värdigt och prisvärt alternativ till en traditionell begravning.

9 995 kr

Begravning med Ceremoni

Ett alternativ för den som vill ha en mer traditionell begravning.

16 995 kr

Begravning med Ceremoni & Bouppteckning

Ett alternativ för den som vill ha en mer traditionell begravning inklusive bouppteckning.

25 990 kr

Anpassad Begravning

När du vill anpassa extra personlkigt avsked. Vi erbjuder hjälp med ett brett utbud av personliga detaljer.

Välj själv

Anpassad Begravning

När ni vill utforma begravningen efter era specifika önskemål.

Personliga önskemål

Vid en begravning ska man alltid, enligt lagen, respektera den dödes sista vilja om det finns uttalat. Men även ni anhöriga är välkomna att komma med idéer för hur man kan utforma ceremonin så den blir unik och personlig. Inslag som lyfter fram individen och som präglas av den avlidnes egenskaper och personlighet.

Några vanliga inslag på ceremonin brukar vara att man väljer ut speciell musik som den avlidne tyckte om, att någon håller ett tal och att man dekorerar kistan och området runt den med personliga föremål. Man kan skapa blomsterarrangemang i former av en motorcykel, gitarr eller annat som illustrerar en hobby, och den som vill får faktiskt själv tillverka såväl kista som urna och måla den.

Era förslag får gärna vara av det ovanligare slaget – det är ju just det udda som verkligen gör ceremonin personlig och nära.

När du kontaktar oss på Fenix begravning i Kalmars län behöver du aldrig oroa dig för att bli behandlad som en ”kund”. För oss är du en medmänniska som behöver stöd och hjälp i en svår stund i livet. Rådgivning kostar ingenting hos oss, och du får alltid en personlig rådgivare som finns vid din sida hela tiden.
Kyrkor och kapell i Kalmars län

Fenix begravningsbyrå - ger dig sinnesro

Det ska vara enkelt att arrangera en begravning