Charlotte Runius

Kontakta oss idag

Vårt erfarna team hjälper gärna till
eller
Tryck här för att boka en tid

Charlotte Runius
Sandra Bergman
Gärd Fors

Fenix Begravningsbyrå i Jämtlands län

Välkommen till Fenix Begravningsbyrå Jämtlands län.

Vi vet alla att vi människor bara lever en viss tid, i ett tillfälligt besök här på jorden. Och att förr eller senare är vår tid på jorden över. Trots detta är vi aldrig riktigt beredda när någon av våra anhöriga går bort. Kanske beror det på att vi skjuter döden ifrån oss och att de flesta går bort i olika former av boenden. Förr i tiden dog människor i regel i hemmet, och döden var en naturlig del av vardagen.

Sorgen och saknaden efter en avliden anhörig påverkar oss på olika sätt. Men för de flesta är det en tung och besvärlig uppgift att tvingas förbereda en begravning. Man har svårt att samla tankarna och tänka praktiskt.

Därför hoppas vi på Fenix begravningsbyrå Jämtland att vi kan vara ett stöd och en resurs i en svår tid. Vi kan hjälpa dig att arrangera en finstämd begravning, oavsett vilken tro den avlidne hade. Vi ordnar kyrkliga begravningar, begravningar enligt övriga religioner och även borgerliga begravningsceremonier. Vi arrangerar även begravningar utan någon formell ceremoni, för de som väljer att hålla begravningsakten vid ett senare tillfälle.

Fenix Begravningsbyrå i Jämtlands län

Fenix begravningsbyrå

Planera en begravning i Jämtlands län

Det behöver inte vara svårt att planera och genomföra en begravning. Hos oss finns det flera sätt att planera, och du har en personlig rådgivare som hjälper dig med alla svåra frågor och beslut som ska fattas. Till att börja med kan ni tillsammans göra planeringen i ett video- eller telefonmöte.

Du kan också använda vårt planeringsverktyg som finns här på vår webbplats. Klicka på ”Utforska tjänster” längst ner på sidan för att se hur det fungerar.

Slutligen kan vi träffas personligen om det känns som en bättre lösning. Vi gör gärna ett hembesök eller bokar in ett möte i någon av våra möteslokaler.

Vi finns tillgängliga för fysiska möten på angiven adress. Observera att du alltid måste boka en tid i förväg. Våra representanter finns sällan spontant tillgängliga på adressen. På vissa platser delar vi kontor med andra företag. Du bokar enkelt en tid genom att ringa oss eller skicka e-post.

Ordna en begravning i Jämtlands län

Att arrangera en begravning i Jämtlands län behöver inte vara komplicerat och sker i tre enkla steg.

1
Gör dina val
Via internet, telefon eller på ett kontor - få gratis offert och rådgivning.
2
Träffa prästen
Med prästen så utformar ni själva ceremonin - vi sköter resten.
3
Gå på begravningen
Gå på ceremonin som övriga anhöriga - vi hanterar allt det praktiska.

Våra alternativ

Direktkremation

Direktkremering är ett värdigt och prisvärt alternativ till en traditionell begravning.

9 995 kr

Begravning med Ceremoni

Ett alternativ för den som vill ha en mer traditionell begravning.

16 995 kr

Begravning med Ceremoni & Bouppteckning

Ett alternativ för den som vill ha en mer traditionell begravning inklusive bouppteckning.

25 990 kr

Anpassad Begravning

När du vill anpassa extra personlkigt avsked. Vi erbjuder hjälp med ett brett utbud av personliga detaljer.

Välj själv

Anpassad Begravning

När ni vill utforma begravningen efter era specifika önskemål.

Personliga önskemål

Vid en begravning ska man enligt lag alltid följa den avlidnes sista vilja, så långt det är praktiskt möjligt. Utöver det är det vanligt att man försöker skapa en personlig atmosfär vid begravningsceremonin. Detta kan göras genom att spela musik som betytt mycket för den avlidne, läsa upp en text eller hålla ett kortare tal. Det är också vanligt att man dekorerar kistan med personliga föremål – saker som visar på den dödes intressen eller hobby. Man får faktiskt tillverka och måla sin egen kista eller urna om man vill.

Har ni speciella önskemål kring begravningen, ta gärna upp det med oss så förverkligar vi dem i möjligaste mån. Det får gärna vara lite ovanligare inslag i ceremonin – en familj anlade en sandstrand och placerade den avlidnes kanot bredvid kistan. Någon valde att förlägga minnesstunden ute på en golfbana. Dessa lite udda inslag är saker som verkligen gör att begravningen får en personlig prägel.

När du kontaktar oss på Fenix begravning i Jämtlands län behöver du aldrig oroa dig för att bli behandlad som en ”kund”. För oss är du en medmänniska som behöver stöd och hjälp i en svår stund i livet. Rådgivning kostar ingenting hos oss, och du får alltid en personlig rådgivare som finns vid din sida hela tiden.
Kyrkor och kapell i Jämtlands län

Fenix begravningsbyrå - ger dig sinnesro

Det ska vara enkelt att arrangera en begravning