Charlotte Runius

Kontakta oss idag

Vårt erfarna team hjälper gärna till
eller
Tryck här för att boka en tid

Charlotte Runius
Sandra Bergman
Gärd Fors

Fenix begravning i Dorotea

Varmt välkommen till en Fenix begravningsbyrå i Dorotea.

Vi grundar vår verksamhet på att lyssna till de anhörigas behov av mer transparens och större tillgänglighet vid planering och bokning av en begravning. För oss handlar en begravning om att vara flexibla när man ska hedra ett liv som har varit men som har tagit slut. Hos oss får du hjälp med att planera en vacker ceremoni och fylla den med kärlek, minnen och berättelser om den avlidne.

Vi vill underlätta och vara ditt stöd under hela vägen med planeringen och genomförandet av begravningen. Fenix begravning arrangerar alla typer av begravningsceremonier då vi samarbetar med alla slags trossamfund. Vi hjälper även till med kontakt av präst, transport, bouppteckning och annan juridik som uppstår vid ett dödsfall.

Fenix begravning i Dorotea

Fenix begravningsbyrå

Planera en begravning

Du behöver inte känna stress över allt som måste bokas och beställas. Våra rådgivare hjälper och vägleder dig kostnadsfritt så du inte missar något. Hos Fenix begravningsbyrå kan du i lugn och ro planera och boka en begravning hemifrån. Genom att använda vårt planeringsverktyg på vår hemsida guidas du genom beställningsprocessen, steg för steg. Fördelen är att du enkelt kan se alla alternativen och diskutera tillsammans med familjen utan att känna tidspress, i en trygg och avslappnad miljö. Fastnar du eller tycker det är svårt, då är vi bara ett telefonsamtal bort. Om det passar dig bättre, gör vi gärna ett hembesök.

Det är några frågor som är bra att fundera över innan planeringen. Hur vill ni ta farväl? Vad vill du att vi ska ta hand om? Ska det vara en kyrklig eller borgerlig begravning? Ska det vara en kremering eller en jordbegravning? Vill ni ha en minnesstund efter ceremonin?

Vi finns tillgängliga för fysiska möten på angiven adress. Observera att du alltid måste boka en tid i förväg. Våra representanter finns sällan spontant tillgängliga på adressen. På vissa platser delar vi kontor med andra företag. Du bokar enkelt en tid genom att ringa oss eller skicka e-post.

Ordna en begravning i Dorotea

Att ordna en begravning i Dorotea behöver inte vara svårt och sker i tre enkla etapper.

1
Gör dina val
Via telefon, internet eller på ett kontor - få gratis offert och rådgivning.
2
Träffa prästen
Med prästen så bestämmer ni själva ceremonin - vi hanterar resten.
3
Gå på begravningen
Delta i ceremonin som övriga anhöriga - vi hanterar allt det praktiska.

Våra alternativ

Direktkremation

Direktkremering är ett värdigt och prisvärt alternativ till en traditionell begravning.

9 995 kr

Begravning med Ceremoni

Ett alternativ för den som vill ha en mer traditionell begravning.

16 995 kr

Begravning med Ceremoni & Bouppteckning

Ett alternativ för den som vill ha en mer traditionell begravning inklusive bouppteckning.

25 990 kr

Anpassad Begravning

När du vill anpassa extra personlkigt avsked. Vi erbjuder hjälp med ett brett utbud av personliga detaljer.

Välj själv

Anpassad Begravning

När ni vill utforma begravningen efter era specifika önskemål.

Speciella önskemål

Det är viktigt att alltid ta hänsyn till den avlidnes önskemål om denne hade några. Vi lägger stor vikt i att lyssna av dina och den avlidnes önskemål så att det blir som du har tänkt dig. Ett vanligt inslag är att en solist sjunger en favoritlåt och att en präst, officiant eller någon anhörig berättar om den avlidnes liv och personlighet.

De flesta i Sverige väljer att samla den närmaste familjen, släkten och vännerna för en kristen ceremoni i kyrkan. Väljer man en borgerlig begravning har man mycket större frihet och kan ha med inslag som inte är tillåtet i en kyrka. Du kan till exempel välja att ha ceremonin på en vacker plats i naturen eller välja bort religiösa inslag. Vi har sett ceremonier hållas ute till havs eller på en vacker plats i naturen.

När du kontaktar oss på Fenix begravning i Dorotea behöver du aldrig oroa dig för att bli behandlad som en ”kund”. För oss är du en medmänniska som behöver stöd och hjälp i en svår stund i livet. Rådgivning kostar ingenting hos oss, och du får alltid en personlig rådgivare som finns vid din sida hela tiden.
Kyrkor och kapell i Dorotea

Fenix begravningsbyrå - ger dig sinnesro

Det ska vara enkelt att arrangera en begravning