Välkommen till Fenix begravningsbyrå i Vaxholm

En trygg och vacker begravning - alltid fast pris

Hamngatan 12 A, Vaxholm (Endast tidsbokning)
Boka en tid
Vårt erfarna team hjälper gärna till
Ring oss

Fenix Begravningsbyrå på Vaxholm

Att ta farväl av en närstående är svårt, oavsett vilket förhållande man haft i livet. Vi på Fenix Begravningsbyrå på Vaxholm finns till för att göra den här tiden i livet så vacker och minnesvärd som möjligt. Och inte minst: för att hjälpa dig att känna lugn och trygghet genom hela processen, så att du kan ta dig an sorgearbetet utan onödig stress och oro.

Våra erfarna, professionella och empatiska begravningsrådgivare finns vid din sida hela vägen. Med personlig hänsyn och service, för att svara på alla dina frågor, arrangera alla steg från början till slut och ta vara på dina önskemål, stora som små. Oavsett om det ska vara en kyrklig begravning, en borgerlig begravning eller en ceremoni i enlighet med annan tradition, gör vi alltid vårt bästa för att skapa en så fin stund som möjligt. Vi välkomnar alla.

Har du några funderingar kring dödsfall, begravningar, kremering, begravningsbyråer eller vad en begravningsentreprenör kan hjälpa dig med, kontakta oss på Fenix Begravningsbyrå på Vaxholm för en kostnadsfri rådgivning.

En begravning väcker ofta frågor man tidigare inte behövt svaren på. Vad kan en begravningsentreprenör hjälpa till med, vad kostar en begravning, vem sköter kremeringen, vad är en bouppteckning för något och mycket mer. Vi har svar på allt från catering, lokaler, officianter och solister på Vaxholm med omnejd, till ekonomi, juridik och verkställande av testamenten. Så att du kan slappna av och känna dig trygg med att begravningen blir precis så som du vill att den ska bli.

Oavsett önskemål eller religiös övertygelse kan vi hjälpa dig att arrangera en vacker och minnesvärd begravningsceremoni. Till exempel på Vaxholms kyrkogård, Boo kyrkogård, i Vaxholms kyrka eller i någon annan passande lokal. Vi på Fenix Begravningsbyrå Vaxholm kan hjälpa dig med planering, genomförande och alla praktiska arrangemang.
Läs mer
Fenix begravningsbyrå

Våra begravningsrådgivare på Vaxholm

Vi som är begravningsrådgivare på Vaxholm möter människor i sorg varje dag. Vi vet att den kan yttra sig på massor av sätt. För någon kan varenda småsyssla kännas oöverstiglig, för någon kan arbete och konkreta uppgifter bli en del av sorgearbetet. Vare sig du behöver hjälp med att arrangera varenda detalj av begravningen eller bara behöver rådgivning, tips på en lokal eller hjälp att hitta en musiker finns våra begravningsrådgivare på Vaxholm här för dig.

Vi ledsagar dig genom hela processen och ser till att du alltid vet vad som händer, vad som ska hända och vad det kommer att kosta. Boka en kostnadsfri rådgivning här nedanför.
Läs mer

“Trevligt bemötande. Allt med begravningen har fungerat perfekt. Noga och omsorgsfullt. ”

– Per Olofsson

Fenix Begravningsbyrå

Fenix på Vaxholm - ett bra val

Kanske letar du efter en begravningsentreprenör eller en partner för begravning på Vaxholm, eller så letar du efter ett begravningshem eller en begravningssamordnare i det större Vaxholm-området. Oavsett så ger Fenix dig tre viktiga saker:
Fenix begravningsbyrå

Omtänksamma & tillgängliga

Planera begravningen enkelt med oss, online, via telefon eller personligen.
Fenix begravningsbyrå

Heltäckande service

Vi hjälper dig med det praktiska, juridiska och finansiella efter en anhörigs bortgång.
Fenix begravningsbyrå

100% transparens

Få fast pris innan planering av begravning, inga dolda kostnader.
Fenix begravningsbyrå

Visste du att det är dödsboet som betalar begravningen?

Bra att veta är att dödsboet står för alla kostnader för en begravning. Du eller andra efterlevande behöver alltså inte betala ur egen ficka. Om det saknas tillgångar i dödsboet finns det kommunala bidrag att söka. Vi hjälper dig gärna att kontakta rätt personer på Vaxholm för att söka de bidrag som behövs för att kunna bekosta begravningen.
/wp-content/themes/fenix4/dist/images/hero/750x440/hero_direct-cremation_700x467.jpg
Direktkremering
Ett värdigt och prisvärt alternativ till en traditionell begravning.
12 885 kr
 • Planering & samordning
 • Kista och kistläggning
 • Transport
 • Kremation
 • Gravsättning
/wp-content/themes/fenix4/dist/images/hero/750x440/hero_ceremoni_700x467.jpg
Begravning med Ceremoni
För den som vill ha en mer traditionell begravning.
19 980 kr
 • Planering & samordning
 • Kista och kistläggning
 • Transport
 • Kremation
 • Gravsättning
 • Ceremoni
/wp-content/themes/fenix4/dist/images/hero/750x440/hero_ceremoni-boup_700x467.jpg
Begravning med Ceremoni & Bouppteckning
En mer traditionell begravning inklusive bouppteckning.
32 550 kr
 • Planering & samordning
 • Kista och kistläggning
 • Transport
 • Kremation
 • Gravsättning
 • Ceremoni
 • Boupptäckning & Juridiktjänster
/wp-content/themes/fenix4/dist/images/hero/mob/hero_burial_mobile.jpg
Anpassad Begravning
När ni vill utforma begravningen efter era specifika önskemål.
 • Planering & samordning
 • Kista och kistläggning
 • Transport
 • Kremation
 • Gravsättning
 • Ceremoni
 • Boupptäckning & Juridiktjänster
 • Välj själv

Prisvärdhet, transparens, lugn och ro

Det viktigaste för oss är att du ska känna dig hörd, sedd och omhändertagen. En viktig del i detta är att du från första stund vet vad begravningen kommer att kosta och att du genom hela vårt samarbete vet vad som händer och varför.

Fenix Begravningsbyrå på Vaxholm har tre olika grundpaket med fast pris att utgå ifrån. Tillsammans gör vi sedan de anpassningar och val som behövs för att begravningen ska bli precis som du önskar. Vi har även en anpassad ceremoni där vi skapar en stor eller liten begravning helt enligt dina önskemål och prisnivå. Den minst kostsamma begravningsformen, direktkremering, kostar 12 885 kr. Vi på Fenix Begravningsbyrå Vaxholm kan hjälpa dig med den mest prisvärda direktkremeringen på Vaxholm med omnejd. Alltid med dina önskemål i förstas rummet för att skapa en så vacker och minnesvärd ceremoni som möjligt. Nedanför kan du se vår aktuella prislista, har du frågor eller funderingar så svarar vi gärna.
Läs mer

Kända gravplatser på Vaxholm

Vaxholm, belägen i Stockholms skärgård, är en stad med en rik maritim historia och en pittoresk charm. Känd som "skärgårdens huvudstad", har den en stark koppling till havet och en unik kultur som präglas av skärgårdslivet.

Staden har länge varit en strategisk punkt för försvar, vilket reflekteras i den imponerande Vaxholms fästning. Dess historia som en knutpunkt för sjöfart och försvar har lämnat ett tydligt avtryck i stadens identitet.

På Vaxholms gravplatser vilar adelsmannen Ulrik Vilhelm Gyldenstolpe som gick bort och begravdes här 1863.
Läs mer

Vi kan Vaxholm

Vi lever och verkar på Vaxholm, vi känner staden och dess invånare. Tack vare det har vi goda relationer med en mängd butiksägare, restauratörer, musiker och människor verksamma inom andra delar av samhället. Relationer som i många fall lett till nära samarbeten med utvalda partners på Vaxholm och dess närhet. Våra begravningsrådgivare vet precis vilka cateringfirmor, florister, musiker och officianter som kan vara aktuella, så att du slipper stressa och kan ägna dig åt dina nära.

Här nedanför får du en överblick över de val du har på och i närheten av Vaxholm så att du i lugn och ro kan gå igenom och skapa dig en bild över utbudet.

Kistdekorationer, stående sorgarrangemang, kransar, handblommor, sorgbuketter och urnkransar. Valen är många men det finns inga måsten förutom att du ska bli nöjd. Samma gäller för mat, musik och officianter - huvudsaken är att det blir rätt för dig och att dina förväntningar infrias. På Vaxholm samarbetar vi bland annat med Vilda blommor för alla sorters blomsterarrangemang, Tornvillan i Vaxholm för deras breda menyer och höga kvalité samt Anna Christoffersson för olika musikarrangemang.

Alla leverantörer på listan är återkommande samarbetspartners till oss på Fenix Begravningsbyrå på Vaxholm och vi går gärna i god för deras kompetens.
Läs mer
Fenix Begravningsbyrå

Saga Vis Jamegar

Vad uppskattar du mest i din roll på Fenix?

Som begravningsrådgivare stöter man på många olika känslor vardagligen. Att få vara en hjälpande hand genom en svårt tid är något som är väldigt meningsfullt för mig. Jag uppskattar verkligen att få kunna bidra och underlätta för mina kunder och att alltid finnas där vid minsta lilla fråga eller fundering.

Vad är dina specialkompetenser som begravningsrådgivare?

Jag skulle säga att jag är en problemlösare. Stöter jag på ett hinder är det en självklarhet att lösa det så fort som möjligt på bästa sätt.
Jag är även en väldigt bra lyssnare, vilket gör att kundens behov och önskemål alltid kommer först. Min sista punkt är att jag är väldigt flexibel och anpassningsbar vilket gör att jag kan möta kundens önskemål kring tider och plats för möte.

Vilka är dina tre främsta tips till mig som är anhörig?

1.Ta den tid ni behöver” ”Diskutera i lugn och ro tillsammans med familjen.
2.Tveka absolut inte att fråga.
3. Som rådgivare upplever jag ibland att anhöriga inte vill känna sig besvärliga med att fråga för mycket frågor. Men det jag brinner för är att underlätta för familjen och just därför är frågor och funderingar någon jag verkligen uppskattar, då tyder på ett förtroende mellan oss.

Background image Fenix Begravning

Möteslokaler i Vaxholm

Vi finns tillgängliga för fysiska möten på angiven adress.

Observera att du alltid måste boka en tid i förväg. Våra representanter finns sällan spontant tillgängliga på adressen.

På vissa platser delar vi kontor med andra företag. Du bokar enkelt en tid genom att ringa oss eller skicka e-post.
Fenix Begravningsbyrå på Vaxholm
Hamngatan 12 A, Vaxholm
  |  

Vår kunskap & expertis:
här för att göra saker enklare.

När någon man håller kär går bort väcks frågor man tidigare inte behövt svar på. Känslan kan bli överväldigande när sorgearbetet hela tiden störs av att behöva ta itu med praktiska, ekonomiska och juridiska problem. Vi på Fenix Begravningsbyrå Vaxholm finns här för att hjälpa till med allt praktiskt och svara på dina frågor kring dödsfall och begravningar. Ingen fundering eller syssla är för liten för att fråga oss om. En del av svaren hittar du kanske i någon av artiklarna här nedanför. Om inte så hör av dig till oss på Fenix Begravningsbyrå på Vaxholm.
Läs mer

Vanliga frågor

Kostnaden för en begravning på Vaxholm beror i hög utsträckning på de val man gör. Den enklaste formen är en begravning utan ceremoni med kremering där den avlidne gravsätts i minneslund. Priset på den är från 12885 kr. De flesta väljer att ha en ceremoni för att skapa ett vackert minne och ta farväl. Kostnaden för en begravning med ceremoni är från 19980 kr. Vårt viktigaste tips är att du har frihet att anordna en begravning som passar just dig/er.
Lika väl som det finns stor frihet att utforma själva begravningsceremoni går det också utmärkt att hålla till t ex i naturen, i hemmet, eller på annan plats. Om den avlidne var medlem i Svenska kyrkan ska den förrättas enligt den svenska kyrkans ordning. Det finns även möjlighet att hålla en begravning enligt andra begravningstraditioner. Om du väljer en borgerlig ceremoni finns det stor frihet att själv ta fram ett sista avsked som speglar det unika hos den personen som gått bort.
En begravningsceremoni med kista måste hållas inom en månad från det att personen avled. Vid en begravningsceremoni med urna måste kremeringen ske inom en månad från det att personen avled och därefter ska eventuell ceremoni samt gravsättning ske inom ett år.
Det viktigaste rådet är att ta en sak i taget och att prioritera beslut utifrån den formella tidsram man har att förhålla sig till. Vi har många praktiska tips och råd som vi delar med oss av både när det gäller begravning men även de moment som krävs för att avsluta ett dödsbo och göra ett arvsskifte. För tips på vad du bör tänka på, besök vår Guide.
En begravningsbyrå på Vaxholm har ett helhetsansvar och samordnar med de olika parter som behöver vara inblandade. Begravningsbyrån garanterar att de olika momenten utförs på ett korrekt och värdigt sätt och har kontakt med samtliga inblandade från det att beställningen är gjord tills det är gravsatt.
Vid en direktkremation sker kroppens kremering omedelbart efter dödsfallet. Det finns vanligtvis ingen formell ceremoni i samband med en direktkremation. Familjen kan välja att hålla en separat minnesceremoni vid senare tillfälle om de så önskar.

Vid en traditionell begravning genomförs en ceremoni där kroppen vanligtvis är närvarande. Ceremonin kan äga rum i en kyrka, kapell eller på en begravningsplats.

I grund och botten handlar valet mellan direktkremation och ceremoni om personlig preferens och önskemål från den avlidnes familj och nära vänner.
Ring oss

Har du några frågor?

Våra linjer är öppna och kan hjälpa dig