Välkommen till Fenix begravningsbyrå i Tyresö

En trygg och vacker begravning - alltid fast pris

Kyrkogränd 14, Tyresö (Endast tidsbokning)
Boka en tid
Vårt erfarna team hjälper gärna till
Ring oss

Fenix Begravningsbyrå i Tyresö

Att ta farväl av en närstående är svårt, oavsett vilket förhållande man haft i livet. Vi på Fenix Begravningsbyrå i Tyresö finns till för att göra den här tiden i livet så vacker och minnesvärd som möjligt. Och inte minst: för att hjälpa dig att känna lugn och trygghet genom hela processen, så att du kan ta dig an sorgearbetet utan onödig stress och oro.

Våra erfarna, professionella och empatiska begravningsrådgivare finns vid din sida hela vägen. Med personlig hänsyn och service, för att svara på alla dina frågor, arrangera alla steg från början till slut och ta vara på dina önskemål, stora som små. Oavsett om det ska vara en kyrklig begravning, en borgerlig begravning eller en ceremoni i enlighet med annan tradition, gör vi alltid vårt bästa för att skapa en så fin stund som möjligt. Vi välkomnar alla.

Har du några funderingar kring dödsfall, begravningar, kremering, begravningsbyråer eller vad en begravningsentreprenör kan hjälpa dig med, kontakta oss på Fenix Begravningsbyrå på Tyresö för en kostnadsfri rådgivning.

En begravning väcker ofta frågor man tidigare inte behövt svaren på. Vad kan en begravningsentreprenör hjälpa till med, vad kostar en begravning, vem sköter kremeringen, vad är en bouppteckning för något och mycket mer. Vi har svar på allt från catering, lokaler, officianter och solister på Tyresö med omnejd, till ekonomi, juridik och verkställande av testamenten. Så att du kan slappna av och känna dig trygg med att begravningen blir precis så som du vill att den ska bli.

Oavsett önskemål eller religiös övertygelse kan vi hjälpa dig att arrangera en vacker och minnesvärd begravningsceremoni. Till exempel på Tyresö begravningsplats, Tyresö kyrkogård, i Tyresö kyrka eller i någon annan passande lokal. Vi på Fenix Begravningsbyrå Tyresö kan hjälpa dig med planering, genomförande och alla praktiska arrangemang.
Läs mer
Fenix begravningsbyrå

Våra begravningsrådgivare i Tyresö

Vi som är begravningsrådgivare i Tyresö möter människor i sorg varje dag. Vi vet att den kan yttra sig på massor av sätt. För någon kan varenda småsyssla kännas oöverstiglig, för någon kan arbete och konkreta uppgifter bli en del av sorgearbetet. Vare sig du behöver hjälp med att arrangera varenda detalj av begravningen eller bara behöver rådgivning, tips på en lokal eller hjälp att hitta en musiker finns våra begravningsrådgivare på Tyresö här för dig.

Vi ledsagar dig genom hela processen och ser till att du alltid vet vad som händer, vad som ska hända och vad det kommer att kosta. Boka en kostnadsfri rådgivning här nedanför.
Läs mer

“Bra logistik, löpande info, och lätt att få och ha kontakt i alla steg under hela processen med de rutinerade och trevliga personerna. ”

– Mona Kristina Birgitta Klingberg

Fenix Begravningsbyrå

Fenix i Tyresö - ett bra val

Kanske letar du efter en begravningsentreprenör eller en partner för begravning i Tyresö, eller så letar du efter ett begravningshem eller en begravningssamordnare i det större Tyresö-området. Oavsett så ger Fenix dig tre viktiga saker:
Fenix begravningsbyrå

Omtänksamma & tillgängliga

Planera begravningen enkelt med oss, online, via telefon eller personligen.
Fenix begravningsbyrå

Heltäckande service

Vi hjälper dig med det praktiska, juridiska och finansiella efter en anhörigs bortgång.
Fenix begravningsbyrå

100% transparens

Få fast pris innan planering av begravning, inga dolda kostnader.
Fenix begravningsbyrå

Visste du att det är dödsboet som betalar begravningen?

Bra att veta är att dödsboet står för alla kostnader för en begravning. Du eller andra efterlevande behöver alltså inte betala ur egen ficka. Om det saknas tillgångar i dödsboet finns det kommunala bidrag att söka. Vi hjälper dig gärna att kontakta rätt personer på Tyresö för att söka de bidrag som behövs för att kunna bekosta begravningen.
/wp-content/themes/fenix4/dist/images/hero/750x440/hero_direct-cremation_700x467.jpg
Direktkremering
Ett värdigt och prisvärt alternativ till en traditionell begravning.
12 885 kr
 • Planering & samordning
 • Kista och kistläggning
 • Transport
 • Kremation
 • Gravsättning
/wp-content/themes/fenix4/dist/images/hero/750x440/hero_ceremoni_700x467.jpg
Begravning med Ceremoni
För den som vill ha en mer traditionell begravning.
19 980 kr
 • Planering & samordning
 • Kista och kistläggning
 • Transport
 • Kremation
 • Gravsättning
 • Ceremoni
/wp-content/themes/fenix4/dist/images/hero/750x440/hero_ceremoni-boup_700x467.jpg
Begravning med Ceremoni & Bouppteckning
En mer traditionell begravning inklusive bouppteckning.
32 550 kr
 • Planering & samordning
 • Kista och kistläggning
 • Transport
 • Kremation
 • Gravsättning
 • Ceremoni
 • Boupptäckning & Juridiktjänster
/wp-content/themes/fenix4/dist/images/hero/mob/hero_burial_mobile.jpg
Anpassad Begravning
När ni vill utforma begravningen efter era specifika önskemål.
 • Planering & samordning
 • Kista och kistläggning
 • Transport
 • Kremation
 • Gravsättning
 • Ceremoni
 • Boupptäckning & Juridiktjänster
 • Välj själv

Prisvärdhet, transparens, lugn och ro

Det viktigaste för oss är att du ska känna dig hörd, sedd och omhändertagen. En viktig del i detta är att du från första stund vet vad begravningen kommer att kosta och att du genom hela vårt samarbete vet vad som händer och varför.

Fenix Begravningsbyrå på Tyresö har tre olika grundpaket med fast pris att utgå ifrån. Tillsammans gör vi sedan de anpassningar och val som behövs för att begravningen ska bli precis som du önskar. Vi har även en anpassad ceremoni där vi skapar en stor eller liten begravning helt enligt dina önskemål och prisnivå. Den minst kostsamma begravningsformen, direktkremering, kostar 12 885 kr. Vi på Fenix Begravningsbyrå Tyresö kan hjälpa dig med den mest prisvärda direktkremeringen på Tyresö med omnejd. Alltid med dina önskemål i förstas rummet för att skapa en så vacker och minnesvärd ceremoni som möjligt. Nedanför kan du se vår aktuella prislista, har du frågor eller funderingar så svarar vi gärna.
Läs mer

Kända gravplatser i Tyresö

Tyresö, beläget i sydöstra delen av Stockholms län, är en kommun med en rik historia och naturskön miljö. Dess landskap karaktäriseras av en blandning av skogar, sjöar och kuststräckor, vilket gör det till en attraktiv plats för både boende och besökare.

Historiskt sett har Tyresö gått från att vara ett jordbruks- och fiskesamhälle till en modern förort till Stockholm. Denna utveckling har inneburit stora förändringar i såväl landskapet som i befolkningens livsstil.

På Tyresös gravplatser vilar skribenten, riksrådet och riddaren av Serafimerorden Carl Fredrik Scheffer som levde på 1700-talet.
Läs mer

Vi kan Tyresö

Vi lever och verkar i Tyresö, vi känner staden och dess invånare. Tack vare det har vi goda relationer med en mängd butiksägare, restauratörer, musiker och människor verksamma inom andra delar av samhället. Relationer som i många fall lett till nära samarbeten med utvalda partners på Tyresö och dess närhet. Våra begravningsrådgivare vet precis vilka cateringfirmor, florister, musiker och officianter som kan vara aktuella, så att du slipper stressa och kan ägna dig åt dina nära.

Här nedanför får du en överblick över de val du har på och i närheten av Tyresö så att du i lugn och ro kan gå igenom och skapa dig en bild över utbudet.

Kistdekorationer, stående sorgarrangemang, kransar, handblommor, sorgbuketter och urnkransar. Valen är många men det finns inga måsten förutom att du ska bli nöjd. Samma gäller för mat, musik och officianter - huvudsaken är att det blir rätt för dig och att dina förväntningar infrias. I Tyresö samarbetar vi bland annat med Blomstrande Binderier för alla sorters blomsterarrangemang, Samtliga församlingshem - Bönorna för deras breda menyer och höga kvalité samt Anna Christoffersson för olika musikarrangemang.

Alla leverantörer på listan är återkommande samarbetspartners till oss på Fenix Begravningsbyrå på Tyresö och vi går gärna i god för deras kompetens.
Läs mer
Fenix Begravningsbyrå

Medina Törrissen

Vad uppskattar du mest i din roll på Fenix?

Att få supporta människor en stund i livet där de flesta inte vill vara och samtidigt vilja göra ett avsked i någon form med stor respekt. Och att jag i min roll har möjlighet att ge stöd och guidning i alla val, känslor och tankar. Jag kan också i min roll ge en tydlig överblick och till min bästa förmåga svara på alla frågor som man kan ha vid en sån speciell tid i ens liv. Jag är väldigt tacksam för den uppgiften.

Vad är dina specialkompetenser som begravningsrådgivare?

Jag har också förmånen att få jobba som officiant att hålla i borgerliga ceremonier. En gåva för mig att lära känna någon genom deras älskade anhöriga, närstående. Jag är också handledare i sorgbearbetning, som ger både mig och kunder stöd i stunden. Är även under utbildning till Dödsdoula ett förhållningssätt som jag värdesätter och värnar om i kontakt med närstående.

Vilka är dina tre främsta tips till mig som är anhörig?

1. Tänk igenom hur begravningen ska bli.
2. Prata ihop er och välj ut allt ni vill ha
3. Kom ihåg att det inga frågor är dumma frågor. Fråga alltid om ni undrar över något.

Background image Fenix Begravning

Möteslokaler i Tyresö

Vi finns tillgängliga för fysiska möten på angiven adress.

Observera att du alltid måste boka en tid i förväg. Våra representanter finns sällan spontant tillgängliga på adressen.

På vissa platser delar vi kontor med andra företag. Du bokar enkelt en tid genom att ringa oss eller skicka e-post.
Fenix Begravningsbyrå i Tyresö
Kyrkogränd 14, Tyresö
  |  

Vår kunskap & expertis:
här för att göra saker enklare.

När någon man håller kär går bort väcks frågor man tidigare inte behövt svar på. Känslan kan bli överväldigande när sorgearbetet hela tiden störs av att behöva ta itu med praktiska, ekonomiska och juridiska problem. Vi på Fenix Begravningsbyrå Tyresö finns här för att hjälpa till med allt praktiskt och svara på dina frågor kring dödsfall och begravningar. Ingen fundering eller syssla är för liten för att fråga oss om. En del av svaren hittar du kanske i någon av artiklarna här nedanför. Om inte så hör av dig till oss på Fenix Begravningsbyrå på Tyresö.
Läs mer

Vanliga frågor

Kostnaden för en begravning i Tyresö beror i hög utsträckning på de val man gör. Den enklaste formen är en begravning utan ceremoni med kremering där den avlidne gravsätts i minneslund. Priset på den är från 12885 kr. De flesta väljer att ha en ceremoni för att skapa ett vackert minne och ta farväl. Kostnaden för en begravning med ceremoni är från 19980 kr. Vårt viktigaste tips är att du har frihet att anordna en begravning som passar just dig/er.
Lika väl som det finns stor frihet att utforma själva begravningsceremoni går det också utmärkt att hålla till t ex i naturen, i hemmet, eller på annan plats. Om den avlidne var medlem i Svenska kyrkan ska den förrättas enligt den svenska kyrkans ordning. Det finns även möjlighet att hålla en begravning enligt andra begravningstraditioner. Om du väljer en borgerlig ceremoni finns det stor frihet att själv ta fram ett sista avsked som speglar det unika hos den personen som gått bort.
En begravningsceremoni med kista måste hållas inom en månad från det att personen avled. Vid en begravningsceremoni med urna måste kremeringen ske inom en månad från det att personen avled och därefter ska eventuell ceremoni samt gravsättning ske inom ett år.
Det viktigaste rådet är att ta en sak i taget och att prioritera beslut utifrån den formella tidsram man har att förhålla sig till. Vi har många praktiska tips och råd som vi delar med oss av både när det gäller begravning men även de moment som krävs för att avsluta ett dödsbo och göra ett arvsskifte. För tips på vad du bör tänka på, besök vår Guide.
En begravningsbyrå i Tyresö har ett helhetsansvar och samordnar med de olika parter som behöver vara inblandade. Begravningsbyrån garanterar att de olika momenten utförs på ett korrekt och värdigt sätt och har kontakt med samtliga inblandade från det att beställningen är gjord tills det är gravsatt.
Vid en direktkremation sker kroppens kremering omedelbart efter dödsfallet. Det finns vanligtvis ingen formell ceremoni i samband med en direktkremation. Familjen kan välja att hålla en separat minnesceremoni vid senare tillfälle om de så önskar.

Vid en traditionell begravning genomförs en ceremoni där kroppen vanligtvis är närvarande. Ceremonin kan äga rum i en kyrka, kapell eller på en begravningsplats.

I grund och botten handlar valet mellan direktkremation och ceremoni om personlig preferens och önskemål från den avlidnes familj och nära vänner.
Ring oss

Har du några frågor?

Våra linjer är öppna och kan hjälpa dig