Charlotte Runius

Kontakta oss idag

Vårt erfarna team hjälper gärna till
eller
Tryck här för att boka en tid

Charlotte Runius
Sandra Bergman
Gärd Fors

Fenix begravningsbyrå i Tensta Stockholm

Varmt välkommen till Fenix begravningsbyrå i Tensta. Oundvikligen så kommer det en dag när någon vi håller kär lämnar jordelivet. Varje gång känns det lika overkligt och överrumplande, även om det var väntat. Vi på Fenix möter människor i sorg varje dag och vi vet att det är tungt och jobbigt att ordna en begravning mitt i sorgearbetet.

Vi vill göra det svåra enkelt för dig, hos oss får du råd och hjälp att arrangera ett minnesrikt och vackert avsked. Vi arrangerar begravningsceremonier enligt Svenska kyrkans ordning i kyrkor och kapell, eller enligt annan trosuppfattning. Självklart ordnar vi personliga borgerliga begravningar och även begravningar utan någon speciell ceremoni.

Fenix begravningsbyrå i Tensta Stockholm

Fenix begravningsbyrå

Planera en begravning

Det är många frågor som ska besvaras och om man vill kan man planera allt hemifrån i lugn och ro. Du kan ta hjälp av vårt planeringsverktyg här på hemsidan där alla alternativ finns steg för steg. Då har du möjlighet att diskutera med familjen om alla detaljer som dyker upp. Du kan ringa och planera tillsammans med en personlig rådgivare per telefon och få kostnadsfri rådgivning samtidigt eller få ett hembesök av en representant.

Det kan vara bra att ha diskuterat de grundläggande bitarna med familjen innan man börjar med planeringen. Prata igenom med familjen hur ni vill ta farväl. Ska det vara en kyrklig eller borgerlig begravning? Ska det vara en kremering eller en jordbegravning? Har du speciella önskemål om kyrka eller kapell?

Vi hjälper dig gärna med att hitta en lämplig lokal att samlas i efteråt för minnesstunden och en begravningsplats. Vår representant tar hand om allt det praktiska och finns där för dig under hela begravningsceremonin.

Vi finns tillgängliga för fysiska möten på angiven adress. Observera att du alltid måste boka en tid i förväg. Våra representanter finns sällan spontant tillgängliga på adressen. På vissa platser delar vi kontor med andra företag. Du bokar enkelt en tid genom att ringa oss eller skicka e-post.

Ordna en begravning i Tensta

Att ordna en begravning i Tensta behöver inte vara svårt och sker i tre enkla etapper.

1
Gör dina val
Via internet, telefon eller på ett kontor - få gratis rådgivning och offert.
2
Träffa prästen
Med prästen så bestämmer ni själva ceremonin - vi hanterar resten.
3
Gå på begravningen
Gå på ceremonin som övriga anhöriga - vi hanterar allt det praktiska.

Våra alternativ

Direktkremation

Direktkremering är ett värdigt och prisvärt alternativ till en traditionell begravning.

9 995 kr

Begravning med Ceremoni

Ett alternativ för den som vill ha en mer traditionell begravning.

16 995 kr

Begravning med Ceremoni & Bouppteckning

Ett alternativ för den som vill ha en mer traditionell begravning inklusive bouppteckning.

25 990 kr

Anpassad Begravning

När du vill anpassa extra personlkigt avsked. Vi erbjuder hjälp med ett brett utbud av personliga detaljer.

Välj själv

Anpassad Begravning

När ni vill utforma begravningen efter era specifika önskemål.

Speciella önskemål

En begravning är en viktig del i sorgearbetet och vi vill att du ska känna dig trygg med att allt blir som du har tänkt dig. Det kan vara bra att tänka på om det finns något som kan beskriva och hedra den avlidne. Ett vanligt inslag är att boka en solist som framför en favoritlåt. Vi har sett anhöriga visa bildspel på den avlidne och som knutit an till vem hon eller han var i livet.

En del familjer väljer att inte ha någon särskild ceremoni alls utan vill bara samlas i all enkelhet och ta farväl, medan andra familjer tycker det är viktigt med en begravning med ett långt ceremoniprogram där alla som vill ta farväl ska få delta. Alla tar avsked på olika sätt, och i dessa sammanhang finns det inget som heter rätt eller fel. En begravningsceremoni är väldigt personlig, och därför ser också alla begravningar olika ut.

När du kontaktar oss på Fenix begravning i Tensta behöver du aldrig oroa dig för att bli behandlad som en ”kund”. För oss är du en medmänniska som behöver stöd och hjälp i en svår stund i livet. Rådgivning kostar ingenting hos oss, och du får alltid en personlig rådgivare som finns vid din sida hela tiden.
Kyrkor och kapell i Tensta

Fenix begravningsbyrå - ger dig sinnesro

Det ska vara enkelt att arrangera en begravning