Charlotte Runius

Kontakta oss idag

Vårt erfarna team hjälper gärna till
eller
Tryck här för att boka en tid

Charlotte Runius
Sandra Bergman
Gärd Fors

Fenix begravningsbyrå i Spånga

Varmt välkommen till den moderna begravningsbyrån i Spånga - Fenix begravningsbyrå. När någon vi älskar har ryckts bort från oss kan det kännas både svårt och omständligt att arrangera en begravning. Vi erbjuder därför hjälp med planeringen och genomförandet, så att det blir så skonsamt och okomplicerat som möjligt för dig och din familj. Vi hjälper dig att göra det som känns svårt att bli lite lättare.

Vi guidar dig igenom alla moment som hör en kyrklig, borgerlig eller annan religiös begravning till. Vår personliga rådgivare hjälper dig med allt från bokning av ceremonilokal till bokning av präst, borgerlig officiant, representant på begravningen, minnesstundslokal, solist, gravsättning med mera. Du bestämmer själv hur mycket eller hur lite du vill ha hjälp med.

Fenix begravningsbyrå i Spånga

Fenix begravningsbyrå

Planering av begravningsceremonin

Det är mycket att tänka på inför en begravning. Därför kan det vara skönt att vända sig till någon som kan och vet vad som måste ordnas. Hos oss får du rådgivning helt utan kostnad när du planerar en vacker minnesvärd ceremoni. Det finns flera tillvägagångssätt när du planerar en ceremoni. Du kan göra det via telefon med vägledning av våra rådgivare. Du kan använda vårt planeringsverktyg här på vår hemsida och titta på alla alternativ som är upplagt steg för steg, i lugn och ro tillsammans med din familj.

Om du känner dig tryggare med att prata med oss personligen kan vi ordna ett hembesök, alternativt att du själv besöker oss på vårt kontor.

Innan du börjar själva planeringen kan det vara bra om familjen diskuterar hur ni vill ha det.

  • Vilken typ av begravning som önskas - en kyrklig, borgerlig eller annan typ av begravning?
  • Var skall ceremonin äga rum? Vilken kyrka, kapell eller annan plats?
  • Skall den avlidne kremeras eller begravas i jord?
  • Finns det några speciella önskemål kring ceremonin?
  • Vill ni ha en minnesstund efter ceremonin?
  • Hur och var skall gravsättning ske? (jordbegravning i kista, minneslund, askgravlund etc.)
Vi finns tillgängliga för fysiska möten på angiven adress. Observera att du alltid måste boka en tid i förväg. Våra representanter finns sällan spontant tillgängliga på adressen. På vissa platser delar vi kontor med andra företag. Du bokar enkelt en tid genom att ringa oss eller skicka e-post.

Ordna en begravning i Spånga-Tensta

Att ordna en begravning i Spånga-Tensta behöver inte vara svårt och sker i tre enkla steg.

1
Gör dina val
Via telefon, internet eller på ett kontor - få gratis offert och rådgivning.
2
Träffa prästen
Med prästen så bestämmer ni själva ceremonin - vi sköter resten.
3
Gå på begravningen
Delta i ceremonin som övriga anhöriga - vi hanterar allt det praktiska.

Våra alternativ

Direktkremation

Direktkremering är ett värdigt och prisvärt alternativ till en traditionell begravning.

9 995 kr

Begravning med Ceremoni

Ett alternativ för den som vill ha en mer traditionell begravning.

16 995 kr

Begravning med Ceremoni & Bouppteckning

Ett alternativ för den som vill ha en mer traditionell begravning inklusive bouppteckning.

25 990 kr

Anpassad Begravning

När du vill anpassa extra personlkigt avsked. Vi erbjuder hjälp med ett brett utbud av personliga detaljer.

Välj själv

Anpassad Begravning

När ni vill utforma begravningen efter era specifika önskemål.

Särskilda önskemål

Vi strävar alltid efter att avskedsceremonin ska bli så minnesvärd som möjligt. Genom att fundera på den avlidnes personlighet, kan man knyta an det i ceremonin? Genom tema och färger kan man skapa det lilla speciella kring en person. Det kan också vara någon speciell musik som den avlidne tyckte om eller genom att någon som kände den avlidne kan berätta något minnesvärt. Finns det något annat du vill ha med, så tveka inte att fråga oss. Vi gör allt för att verkställa din önskan, bara det är av respekt för den avlidne.

Det finns oändligt många sätt att hedra den avlidne på och inget är rätt eller fel, så länge det är respektfullt. En del familjer vill bara ha en enkel minnesstund för de närmaste i familjen utan någon särskild ceremoni och andra vill ha en påkostad storslagen begravning med många gäster. Men det vanligaste är att man väljer någonting mitt emellan, den närmaste släkten och vännerna brukar vara närvarande.

När du kontaktar oss på Fenix begravning i Spånga-Tensta behöver du aldrig oroa dig för att bli behandlad som en ”kund”. För oss är du en medmänniska som behöver stöd och hjälp i en svår stund i livet. Rådgivning kostar ingenting hos oss, och du får alltid en personlig rådgivare som finns vid din sida hela tiden.
Kyrkor och kapell i Spånga-Tensta

Fenix begravningsbyrå - ger dig sinnesro

Det ska vara enkelt att arrangera en begravning