Rest In Space

Rest In Space

Klicka nedan för att sätta ditt betyg
4.3/5.0 på 27 betyg

Den fängslande rymden

Så länge människan har funnits har vi betraktat rymden som något magiskt och mystiskt. Och alla har vi väl någon gång fantiserat om att resa ut i rymden.

Askspridning på hög nivå

Rest in Space image1Rest in Space för oss ett steg närmare till att uppfylla dessa drömmar, och på Fenix hoppas man kunna lansera ett färdigt koncept för rymdbegravningar under 2018. I dagsläget pågår diskussioner med potentiella leverantörer och den exakta tekniska lösningen är ännu ej fastställd.

Askan sprids på 150 km:s höjd

“Det finns något romantiskt med idéen att allt på jorden en gång skapades av stjärnstoft och att vi nu med “Rest in Space” symboliskt kan återgå till stjärnstoft.”
SVENSK RYMDFORSKARE

Så fungerar det

1Planera och beställ

Kontakta oss för att beställa och planera begravningen enligt “Rest-in-space”

2Kremera och invänta

Efter att dödsfallet skett så utförs kremeringen inom 30 dagar. Uppskjutningen av raketen sker inom 12 månader.

3Räkna ned och skjut upp

Askan transporteras till uppskjutningen. I vissa fall kan anhöriga få delta vid uppskjutningen. Färden till 150 km höjd tar ca 3 min. Askan sprids och du får din sista viloplats där.

Rest in Space image2

Vill du veta mer? Ladda ned vår illustration nedan.

Ladda ned!

Anmäl ditt intresse

Koncept för rymdbegravningar beräknas lanseras under 2018, men redan nu kan du anmäla ditt intresse. Då kommer vi löpande att berätta om vad som sker.

Vill du veta mer om Rest in Space?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Kontakta oss?

Om du är intresserad av en begravning enligt “Rest in Space” så kontaktar du kundtjänst på 010-888 71 89. För pressfrågor vänligen kontakta Charlotte Runius på 0708-28 36 38.

Undrar du något mer?

Se vanliga frågor och svar

Det finns sannolikt inga legala hinder att sprida aska i rymden utifrån varken Länsstyrelsens bestämmelser eller de lagar som styr användningen av rymden.

Målsättningen är att det ska finnas allternativ i samtliga prisklasser. Det som framförallt påverkar pris är om man vill ha en soloresa eller en delad resa och vilken höjd man vill att spridningen ska ske på.

Askspridning på hög höjd har skett både i Sverige och utanför Sverige. Fenix mål att sprida all aska i rymden är dock unik på många sätt.

Många som efterfrågar en rymdbegravning vill ha en traditionell ceremoni innan själva uppskjutningen. En hel del är intresserade av att göra uppskjutningen till en ceremoni i sig själv – både borgerlig och religiös.

Det finns inga legala hinder som begränsar vems aska som sprids i rymden. Därmed kommer Fenix även ta emot aska från utländska medborgare.

Det är endast Fenix som utför rymdbegravningar. Däremot kan du naturligtvis utföra en begravning genom en annan begravningsbyrå och endast utföra själva rymdbegravningen via Fenix.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.