Charlotte Runius

Kontakta oss idag

Vårt erfarna team hjälper gärna till
eller
Tryck här för att boka en tid

Charlotte Runius
Sandra Bergman
Gärd Fors
Rekommenderat företag fem år i rad
Rekommenderat företag 2015 Fenix Begravning Rekommenderat företag 2016 Fenix Begravning Rekommenderat företag 2017 Fenix Begravning Rekommenderat företag 2018 Fenix Begravning Rekommenderat företag 2019 Fenix Begravning Rekommenderat företag 2020 Fenix Begravning
4.7 / 5.0 på 521 kundomdömen

Fenix begravningsbyrå i Gröndal

Välkommen till Fenix begravningsbyrå i Gröndal. Vi är en modern begravningsbyrå där du ställer villkoren och vi hjälper dig sedan att ordna en värdig och finstämd begravning, så som du vill ha den. Hos oss möter du kunnig och omtänksam personal som ger dig en hjälpande hand i en svår tid i livet.

Vi kan hjälpa dig att ordna en kyrklig eller borgerlig begravningsceremoni, eller en ceremoni enligt en annan religions traditioner. Vill du skjuta upp ceremonin till ett senare tillfälle, hjälper vi gärna till med t.ex. transporter och gravsättning. Vid behov kan vi också ta hand om de juridiska aspekterna, som bouppteckningar, arvskiften eller dödsboförvaltning.

Fenix begravningsbyrå i Gröndal

Fenix begravningsbyrå

Planera begravningen

När du kontaktar oss får du redan från första samtalet en personlig rådgivare, ett stöd genom alla beslut som måste fattas i samband med begravningen. Den här hjälpen är helt kostnadsfri. Om det känns stressande att ta beslut per telefon, kan du sitta i lugn och ro med vårt planeringsverktyg här på vår webbplats.

Vill du, så kommer vi gärna och besöker dig så att vi får träffas ansikte mot ansikte. Det går också utmärkt att besöka oss på vårt kontor på Linnégatan.

Kanske finns det en nedtecknad sista vilja. Det gör att er planering blir enklare, då ni som anhöriga vet hur den avlidne önskat hur begravningen ska utformas. Annars kan det vara bra om ni i familjen diskuterar igenom alternativen innan ni kontaktar oss på Fenix.

  • Kyrklig eller borgerlig ceremoni?
  • Var ska ceremonin hållas?
  • Ska den bortgångne gravsättas i kista eller urna. Eller ska askan spridas någon annanstans?
  • Vill ni ha en minnesstund efter akten?
Det går naturligtvis bra att boka möte på en av våra lokala möteslokaler. Du väljer enkelt kontor genom att klicka på markörerna på kartan.

Ordna en begravning i Gröndal

Att arrangera en begravning i Gröndal behöver inte vara komplicerat och sker i tre enkla etapper.

1
Gör dina val
I en möteslokal, hemmet eller via telefon & internet - få gratis offert och rådgivning.
2
Träffa prästen
Med prästen så utformar ni själva ceremonin - vi hanterar resten.
3
Gå på begravningen
Gå på begravningen som alla anhöriga - vi hanterar allt det praktiska.

Välj ett begravningspaket som passar dig – alltid till ett fast pris

Så hjälper vi dig med begravning under Coronatiden: Läs mer on Solidarisk begravning.

Direktkremation

Utan ceremoni

8 995 kr

Transport, administration och representant

Obehandlad kista

Bas ceremoni

Kyrklig eller borgerlig

15 995 kr

Transport, administration och representant

Enkel furukista

MÅNGA VÄLJER
Enkel ceremoni

Kyrklig eller borgerlig

22 375 kr

Transport, administration och representant

Vitlaserad kista Kistdekoration rod

Urna bark

Klassisk ceremoni

Kyrklig eller borgerlig

27 140 kr

Transport, administration och representant

Ekbetsad kista och program 20 st

Kistdekoration stor rod och handblommor 20 st

Urna bark

Personliga önskemål

Förr i tiden fanns det inte några direkta möjligheter att påverka ceremonin, och alla begravningar såg nästan likadana ut. Men idag är det vanligt att begravningar utformas på ett personligare sätt, och man försöker hedra den avlidne genom att knyta an till vem han eller hon var i livet.

Man kan göra det på många olika sätt. Måla kistan i en favoritfärg, eller låta en konstnär göra illustrationer. Ofta lägger de anhöriga personliga föremål på kistan eller bygger upp små miljöer runt den. Genom val av musik och texter kan man också göra ceremonin personlig. Om ni inte planerar en kyrklig begravning kan ceremonin hållas på en plats som betytt mycket för den som avlidit.

Säkert har ni egna tankar om hur begravningen kan göras personlig. Berätta för oss! Inga idéer är för ”konstiga”, så länge begravningen sker med kärlek och respekt.

När du kontaktar oss på Fenix begravning i Gröndal behöver du aldrig oroa dig för att bli behandlad som en ”kund”. För oss är du en medmänniska som behöver stöd och hjälp i en svår stund i livet. Rådgivning kostar ingenting hos oss, och du får alltid en personlig rådgivare som finns vid din sida hela tiden.
Kyrkor och kapell i Gröndal

Fenix begravningsbyrå - ger dig sinnesro

Det ska vara enkelt att arrangera en begravning