Charlotte Runius

Kontakta oss idag

Vårt erfarna team hjälper gärna till
eller
Tryck här för att boka en tid

Charlotte Runius
Sandra Bergman
Gärd Fors

Fenix begravningsbyrå i Gröndal

Välkommen till Fenix begravningsbyrå i Gröndal. Vi är en modern begravningsbyrå där du ställer villkoren och vi hjälper dig sedan att ordna en värdig och finstämd begravning, så som du vill ha den. Hos oss möter du kunnig och omtänksam personal som ger dig en hjälpande hand i en svår tid i livet.

Vi kan hjälpa dig att ordna en kyrklig eller borgerlig begravningsceremoni, eller en ceremoni enligt en annan religions traditioner. Vill du skjuta upp ceremonin till ett senare tillfälle, hjälper vi gärna till med t.ex. transporter och gravsättning. Vid behov kan vi också ta hand om de juridiska aspekterna, som bouppteckningar, arvskiften eller dödsboförvaltning.

Fenix begravningsbyrå i Gröndal

Fenix begravningsbyrå

Planera begravningen

När du kontaktar oss får du redan från första samtalet en personlig rådgivare, ett stöd genom alla beslut som måste fattas i samband med begravningen. Den här hjälpen är helt kostnadsfri. Om det känns stressande att ta beslut per telefon, kan du sitta i lugn och ro med vårt planeringsverktyg här på vår webbplats.

Vill du, så kommer vi gärna och besöker dig så att vi får träffas ansikte mot ansikte. Det går också utmärkt att besöka oss på vårt kontor på Linnégatan.

Kanske finns det en nedtecknad sista vilja. Det gör att er planering blir enklare, då ni som anhöriga vet hur den avlidne önskat hur begravningen ska utformas. Annars kan det vara bra om ni i familjen diskuterar igenom alternativen innan ni kontaktar oss på Fenix.

  • Kyrklig eller borgerlig ceremoni?
  • Var ska ceremonin hållas?
  • Ska den bortgångne gravsättas i kista eller urna. Eller ska askan spridas någon annanstans?
  • Vill ni ha en minnesstund efter akten?
Det går naturligtvis bra att boka möte på en av våra lokala möteslokaler. Du väljer enkelt kontor genom att klicka på markörerna på kartan.

Ordna en begravning i Gröndal

Att arrangera en begravning i Gröndal behöver inte vara komplicerat och sker i tre enkla etapper.

1
Gör dina val
På ett kontor eller via telefon & internet - få gratis offert och rådgivning.
2
Träffa prästen
Med prästen så utformar ni själva ceremonin - vi hanterar resten.
3
Gå på begravningen
Gå på begravningen som alla anhöriga - vi hanterar allt det praktiska.

Våra alternativ

Direktkremation

Direktkremering är ett värdigt och prisvärt alternativ till en traditionell begravning.

9 995 kr

Begravning med Ceremoni

Ett alternativ för den som vill ha en mer traditionell begravning.

16 995 kr

Begravning med Ceremoni & Bouppteckning

Ett alternativ för den som vill ha en mer traditionell begravning inklusive bouppteckning.

25 990 kr

Anpassad Begravning

När du vill anpassa extra personlkigt avsked. Vi erbjuder hjälp med ett brett utbud av personliga detaljer.

Välj själv

Anpassad Begravning

När ni vill utforma begravningen efter era specifika önskemål.

Personliga önskemål

Förr i tiden fanns det inte några direkta möjligheter att påverka ceremonin, och alla begravningar såg nästan likadana ut. Men idag är det vanligt att begravningar utformas på ett personligare sätt, och man försöker hedra den avlidne genom att knyta an till vem han eller hon var i livet.

Man kan göra det på många olika sätt. Måla kistan i en favoritfärg, eller låta en konstnär göra illustrationer. Ofta lägger de anhöriga personliga föremål på kistan eller bygger upp små miljöer runt den. Genom val av musik och texter kan man också göra ceremonin personlig. Om ni inte planerar en kyrklig begravning kan ceremonin hållas på en plats som betytt mycket för den som avlidit.

Säkert har ni egna tankar om hur begravningen kan göras personlig. Berätta för oss! Inga idéer är för ”konstiga”, så länge begravningen sker med kärlek och respekt.

När du kontaktar oss på Fenix begravning i Gröndal behöver du aldrig oroa dig för att bli behandlad som en ”kund”. För oss är du en medmänniska som behöver stöd och hjälp i en svår stund i livet. Rådgivning kostar ingenting hos oss, och du får alltid en personlig rådgivare som finns vid din sida hela tiden.
Kyrkor och kapell i Gröndal

Fenix begravningsbyrå - ger dig sinnesro

Det ska vara enkelt att arrangera en begravning