Yttergrans kyrka

4.6 i snittbetyg (5 st)

Beskrivning

Aktiv:

Ja

Adress:

Västerhagsvägen 15

Postnummer:

Okänt

Område:

Habo

Typ:

Kristen

Byggnadsår:

Okänt

Platsen:

Okänt

Om man ska ordna en värdig kristen begravning i Bålsta så är Yttergrans kyrka en unik plats. Yttergrans kapell tillhör Kalmar-Yttergrans församling, ingår i Håbo pastorat som ligger i Håbo kommun. Byggnaden tar 90 gäster och är handikappanpassad, det finns teleslinga, det finns toalett

Omdömen

Omdömen från Google

4.6 i snittbetyg (5 st)
Hagge Bänke, 2018-06-30

"Very tiny and cute little church 😍👌"

Mikael Magnusson, 2019-03-27

"En vacker kyrka belägen ca 3-4 km från Bålsta centrum. Deras minneslund är påkostad, dels med stora ljuslyktor, där man kan ställa in sina gravljus i, samt ställa gravljus direkt på marken. Minneslunden är mycket vacker och det speglar hela kyrkogården. Vackra och välskötta buskar, häckar, välansade och klippta gräsmattor. På vintern, välskottat, därmn tydligt kan vandra längs hela kyrkogården och gravplatsen. Belysningen runt gravplatsen är helt okey.. Parkering finns och även kyrkan finns bredvid gravplatsen. Kyrkobyggnaden är otroligt vacker, samt kyrkklockan med dess stora och stolta torn."

Mattias, 2019-04-13

"Gullig liten kyrka som verkligen är värt ett besök om man har vägarna förbi Bålsta. 👍"

Johan Ohlsson, 2018-12-19

"Sveriges minsta kyrka, ligger i Håbo kommun och Bålsta. En mycket vacker kyrka att se. Kyrkan har många vackra takmålningar som har en hög ålder. Vill verkligen rekommendera att ni tar er tid att besöka denna kyrka det är den värd. Kyrksilvret vart stulet av en av Sveriges mest kända brottslingar själva Lasse-Maja, kanske inte en av kyrkans roligaste historier men iallafall någorlunda."

Jan Angleby, 2019-03-30

"Rofylld. Kyrka med gamla anor"

Karta

Platser i närheten

Yttergrans kapell
Yttergrans Kyrkogård
Kalmar Kyrkogård
Övergrans Kyrkogård