Funäsdalens kyrka

5 i snittbetyg (5 st)

Beskrivning

Aktiv:

Ja

Adress:

Okänt

Index:

Okänt

Område:

Härjedalen

Typ:

Kristen

Byggnadsår:

Okänt

Platsen:

Okänt

För många anhöriga som ordnar en vacker kyrklig begravning i så är Funäsdalens kyrka ett möjligt val. Funäsdalens kyrka tillhör Tännäs-Ljusnedals församling, ingår i Tännäs-Ljusnedal pastorat som ligger i Härjedalen kommun. Byggnaden är ej handikappanpassad, det finns ingen teleslinga, det finns ingen toalett

Omdömen

Omdömen från Google

5 i snittbetyg (5 st)
VL Detecting, 2019-03-02

"A newer and smaller sized church. It’s quite nice and has a good atmosphere inside"

paula luckner, 2018-12-13

"Jättefin kyrka vid bergets fot. Minns En berättelse från barndomen om ett stort stenblock som lossnade och rullade mer för berget för att stanna en bit från sängen där prästen sov. Vet dock ej hur sann berättelsen var men det låg en enorm sten där. Kyrkan är väldigt vacker och läget är spektakulärt nedanför berget m sjön på andra sidan."

KURT ERIKSSON, 2018-07-21

"Att ha varit där ca 16 vintrar och en vecka på semestern i 4år mins jag det som toppen skulle jag gärna åka tillbaka ."

Andreas Ekengren, 2018-04-07

"Riktigt fin kyrka precis vid foten av berget med gondolbanan i bakgrunden, kyrkoläget är verkligen en "one of a kind" värt ett besök religiös eller ej. Ligger centralt utefter vägen som löper igenom dalen det går inte att missa kyrkan. Funäsdalen är alltid välbesökt vinter som sommar, det kan vara bra att ha i åtanke när du ska leta parkering, även om det finns ett parkeringshus så räcker det sällan."

Tina, 2017-12-12

"En mycket vacker kyrka som ligger vid bergets fot, väl värd ett besök."

Karta

Platser i närheten

Församlingshemmet
Ljusnedals kyrka
Bruksvallarnas fjäll kapell
Tännäs kyrka