Personer som avlidit efter att de vårdats i hemmet eller på ett särskilt boende måste transporteras till närmaste bårhus via en bårtransport. Ring oss så hjälper vi dig dygnet runt, alla dagar.

Första steget när någon gått bort

1
Tillkalla läkare
När en närstående dör i hemmet eller på ett särskilt boende ska du som anhörig ta kontakt med den vårdpersonal som vårdat personen, alternativt ringa 112. De kontaktar i sin tur en ansvarig läkare som fastställer dödsfallet och skriver ett dödsbevis.
2
Ta ert farväl
Givetvis får du och din familj ta den tid ni behöver för ett sista farväl. Det går ofta bra att avvakta med hämtningen i något dygn. Ett personligt avsked kan också anordnas vid ett senare tillfälle.
3
Kontrollera behovet
Kontrollera med vårdgivaren om det är du som anhörig som ska beställa hämtningen från en begravningsbyrå som Fenix. I vissa fall sköter kommunen eller boendet dessa transporter genom upphandlade avtal. Om dödsfallet sker på ett sjukhus behövs ingen omedelbar hämtning.
Hämtning av avliden vid dödsfall

Beställ hämtning av avliden

Ni beställer enkelt en hämtning med oss per telefon. Därefter sköter Fenix resten.

Hämtning av avliden vid dödsfall

Bårtransporten bör utföras relativt fort efter att döden inträffat. Om dödsfallet sker utanför normal arbetstid (08:00 - 18:00), genomförs hämtningen oftast nästkommande dag, men vi erbjuder även en jourtjänst. Vid jourtjänst så ska man alltid ringa för att beställa.

Fenix begravningsbyrå - ger dig sinnesro

Det ska vara enkelt att arrangera en begravning

Vad inkluderas i Fenix bårtransport?

Fast pris från 2 610 kr

Hämtning av avliden vid dödsfall

Vi är alltid transparenta med våra priser och du behöver inte oroa dig över dolda kostnader. I vårt baspris för bårtransport inkluderas följande:

  • Transport från hem/vårdhem till bårhus*
  • Personal som utför transporten
  • Utrustning för en säker och värdig transport
  • Första 10 km ingår – därefter tillkommer 45 kr / km
  • Vid transport under jourtider (vardagar 18-08 samt helger) tillkommer en taxa på 30%
Vänligen observera att bårtransporten inte inkluderar transport i samband med begravningen.

Vad händer efter hämtningen?

Gratis rådgivning

Hämtning av avliden vid dödsfall

Dagen efter hämtningen ringer vi på Fenix upp er för gratis rådgivning där ni kan få svar på era frågor om begravning och juridik. Det är inte bindande att använda Fenix till begravningen bara för att ni beställt hämtningen via oss.

För mer information om vad som nu kommer ske hänvisar vi dig till “Vad händer när någon gått bort?”