Vår historia handlar inte om oss


FENIX är ingen vanlig begravningsbyrå. Vi grundades för att det var alldeles för dyrt och krävande att ordna en vacker begravning av hög kvalitet. Vi ville flytta fokus till det som är viktigt på riktigt – att lägga tid på sina nära och kära utan att behöva oroa sig över en komplicerad begravningsplanering med onödiga val som leder till omotiverade kostnader. Vi tyckte också att anhöriga har rätt till tydlig information om alternativ och priser runt begravningen för att i lugn och ro kunna göra väl avvägda val, utan press. Slutligen, så ville vi förändra begravningsbranschen genom att arbeta smartare, utan mellansteg och med bättre IT-stöd.

Nu har vi på FENIX Begravningsbyrå hjälpt hundratals familjer att ordna ett fint farväl. Här på vår hemsida har vi tagit fram färdiga förslag på vanliga begravningsalternativ till fasta priser. Du och din familj väljer sedan enkelt och med god överblick att lägga till det som ni tycker är viktigt – naturligt och enkelt, eller storslaget. Kanske älskade den som gått bort att påta i sin trädgård? Eller att njuta av en riktigt god silltallrik? Eller var en hängiven fotbollssupporter? Kanske finns det en idrottsförening eller en organisation som arbetar med utsatta barn som den avlidne skulle önska fick gåvor istället för att dekorera med blommor till begravningen? Eftersom vi har förenklat processen för både anhöriga och oss själva kan vi ordna vackra och personliga avsked till rimliga priser.

Det är svårt att jämföra alternativ och att behålla kontrollen över prioriteringar och kostnader mitt i sorgen. Ingen vill snåla på begravningen. Men det betyder inte att man ska låta sig förledas att göra onödiga och kostsamma val. Sveriges Begravningsbyråers Förbund anger att en typisk begravning kostar mellan 18 000 kr och 26 000 kr. Hos FENIX får du motsvarande tjänst för ca halva kostnaden. Vi kombinerar många års yrkeserfarenhet från begravningsbranschen med moderna arbetssätt. De flesta av våra kunder planerar och beställer begravningen på telefon. I varje län som vi arbetar finns alltid möjligheten att träffa våra medarbetare för de kunder som så önskar. Antingen på vårt kontor eller hemma hos er.

Du kan alltid lita på att vi gör vårt allra bästa för att underlätta så mycket som möjligt för dig och din familj. Vi hoppas att ni hittar vad ni söker hos oss. Tveka inte att höra av dig om du har några som helst frågor eller funderingar.

Hälsningar,

Charlotte Runius med personal

Våra medarbetare


Charlotte Runius

Begravningsentreprenör och grundare

Noora Garcia

Begravningsentreprenör

Karl-Axel Abrahamsson

Begravningsentreprenör

Anna Bergwik

Begravningsentreprenör

Marielle Vleeuwen

Begravningsentreprenör

Mikael Novak

Begravningsentreprenör

Johannes Ekblad

Begravningsentreprenör

 

Vi arbetar i nästan hela Sverige

Huvudkontor

Klarabergsgatan 35
111 21 Stockholm

Här finns vi

Fenix har lokala representanter i Stockholms län, Västra Götalands län, Skånes län, Jönköpings län, Dalarnas län och Uppsala län.

Läs mer om Fenix

Kundtjänst

Övriga frågor

Vill du att vi kontaktar dig?


Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

fenix begravning
Klarabergsgatan 35
111 21 Stockholm

Därför väljer många fenix


Okomplicerat

Färdiga förslag
Via telefon, dator eller möte
Telefontid alla dagar 08-20

Tryggt

100-tals nöjda kunder varje år
30 år med god samlad erfarenhet
100% kvalitetsgaranti

Prisvärt

Halva priset mot en konventionell byrå
Tydlig kostnadsöversikt
Fasta priser