Linda Ljungdahl - Fenix begravning

Linda Ljungdahl

Begravningsrådgivare
Din personliga begravningsguide hos Fenix
 
Inledande rådgivning med din personliga begravningsrådgivare är kostnadsfritt
Språk: Svenska, Engelska

FAQ Fenix begravningFråga

I yrket som begravningsrådgivare ryms allt som jag finner både viktigt och intressant med ett arbete; möten med medmänniskor, problemlösning, organisation och logistik och känslan av att varje dag få göra någonting som gör skillnad för en annan människa.

Mitt tidigare yrke var bl.a. inom akutsjukvården där jag mött människor i både sorg och glädje där det många gånger handlat om att lösa problem, strukturera upp, planera, organisera och omhänderta. Dessa erfarenheter har jag burit med mig in i min roll som begravningsrådgivare.


  1. Lyssna på de anhöriga. Ofta är begravningsplanering något nytt och ibland skrämmande. Genom att vara lugn, strukturerad, inlyssnande, och genom att rådge och stötta vid behov så känner sig de anhöriga mera lugna, trygga och "sedda", dvs. ni får ett gott samarbete och stor möjlighet att begravningen blir ett fint avsked och minne för dem.

  2. Strukturera upp och kontakta, boka och informera de aktuella instanserna snart du kan. Anteckna allt du gör så du snabbt får en överblick om exempelvis en anhörig ringer, genom att anteckna noga är risken också mindre för att något "missas" eller glöms bort.

  3. Tänk "ett steg före" så slipper du ovälkomna överraskningar och följ upp en extra gång.

Boka rådgivning med Linda

Behöver du hjälp med en begravning?
Vi finns över hela landet och kan nås dygnet runt
Våra linjer är öppna och kan hjälpa dig