Fenix Begravning erbjuder livestreaming av begravningar

Fenix Begravning erbjuder livestreaming av begravningar

Klicka nedan för att sätta ditt betyg
0.0/5.0 på 0 betyg

Ingen ska behöva gå miste om möjligheten att ta avsked av någon som stått en nära. I rådande tider är det tyvärr ett scenario som ligger nära till hands. Därför börjar Fenix Begravning, som en av de första begravningsbyråerna i Sverige, att livestreama begravningar.

Genom att spela in och sända begravningar via videolänk hoppas Fenix bidra till en minskad smittspridning samtidigt som man ser till att de som tillhör riskgrupper, sitter i karantän eller begränsas av reseförbud får möjlighet att delta.

Just nu erbjuder Fenix livestreamade begravningar i Stockholm och man planerar att lansera tjänsten på fler orter runt om i landet redan mot slutet av veckan.

– Att få ta farväl, hedra minnet och delta vid begravningen av närstående är oerhört viktigt – livestreamingen är en möjlighet för de som befinner sig i andra länder eller i karantän att göra detta, säger Charlotte Runius, grundare av Fenix Begravning.

Vidare berättar Charlotte att den rådande pandemin har gjort att företaget har påskyndat lanseringen av den nya tjänsten:

Pris live-streaming av begravning:

5 495 kr

– Livestreaming av begravningar är något vi hade på agendan att lansera senare under 2020, men i och med behovet som uppstått i samband med viruset valde vi att omprioritera och göra allt vi kan för att kunna erbjuda den här tjänsten nu.

För de som väljer att ordna fysiska och livestreamade begravningar vidtas extra försiktighetsåtgärder för att minska risken för smittspridning, exempelvis genom att begränsa antalet fysiskt närvarande och boka större kapell. Ett råd är att den närmaste familjen är närvarande på plats och att släkt och vänner deltar via videolänk. Ytterligare ett möjligt alternativ är att senarelägga minnesstunden.

Läs mer om Solidarisk begravning med möjlighet för livesändning


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.